5 міфів про їжу

Опубликовано: 07:30, 28.09.2015
Завдяки новим відкриттям, старі переконання щодо здорового харчування виявляються не актуальними. Які саме? Читайте в МіЛеді!

35942562.jpg (.07 Kb)Найкорисніші овочі - сирі
Це один з найпопулярніших міфів, мовляв під час приготування втрачається велика частини вітамінів. Частково це правда для вітаміну С. Але помідори, шпинат, морква, капуста, перець, спаржа і гриби більш корисні в приготованому вигляді.

Суперїжа допомагає бути здоровою
Такий термін був придуманий торговими марками, щоб збільшити продажі. По суті, це не має ніякого сенсу, крім «високої поживної цінності». Найчастіше, в подібні продукти додаються додаткові поживні речовини. Організм не завжди може засвоїти занадто велику кількість вітамінів. Тому перевагу краще віддавати екологічно чистим продуктам свого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:6 рецептів швидкого перекусу

Нічні набіги на холодильник призводять до збільшення ваги
Якщо за 2-3 години до сну ти перекусиш м'ясом з овочами, це не завдасть шкоди фігурі. Між останнім прийомом їжі і сном повинно пройти 2-3 години. Пізні перекуси проблема якщо вони дуже жирні і містять багато цукру. Але тістечко, з'їдене вдень, також шкодить фігурі.

Мікрохвильовка знищує всі поживні речовини
Це поширений міф. Насправді, поживні речовини в мікрохвильовці руйнуються далеко не всі. Брокколі в ній краще не розігрівати, це правда. А інші продукти при використанні мікрохвильовки можуть лише змінити структуру.

Вуглеводи - це погано
Прибрати їх з раціону не вихід. Якість вуглеводів набагато важливіше, ніж кількість. Бобові, цільнозернові макарони та рис допоможуть підтримувати фігуру і дозволять залишатися здоровою.
Вернуться к материалу