5 продуктів, які змушують вас їсти

Опубликовано: 22:30, 28.09.2015
Як не дивно, здорова їжа пробуджує жахливий апетит, МіЛеді розповість які саме продукти змушують вас їсти.

thumb2-6435f43a2f9863f6cea550f7f0ea69.jpg (27.64 Kb)Неймовірно, але факт: є продукти, які не вгамовують голод, а підсилюють його в процесі прийому їжі. Виявляється, справа не тільки в нашій обжерливості, сама їжа будить в нас звірячий апетит, викликає схильність до переїдання і викликає ниючий біль десь під ложечкою. Примітно, що всі продукти зі списку нижче відносяться до виключно здорової їжі. У цьому їх підступність: їх не можна виключити з раціону, але вживати варто з обережністю.

Цільнозерновий хліб
Думаєте, англійська булочка з цільнозернового хліба з арахісовим маслом допоможе вам заморити черв'ячка до самого обіду? Як би не так. Хліб, нехай навіть цільнозерновий, має надзвичайно високий глікемічний індекс і піднімає рівень цукру в крові більше, ніж батончик. Підвищення рівня інсуліну може призвести до збільшення ваги. В ідеалі в здоровому організмі, коли глюкоза і поживні речовини абсорбуються, рівень інсуліну залишається в нормі і контролює апетит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:10 причин затримання ваги та їх вирішення

Пластівці
Здається, немає простішого і поживнішоого перекусу, ніж пластівці з молоком. Крім того, це ідеальний варіант для швидкого та здорового сніданку. Це помилкова думка. Виявляється, чим менше води в продуктах, тим менше вони вгамовують голод. І нехай в пластівцях є клітковина і вітаміни - відчуття ситості вони не дають. Вівсянка в цьому сенсі - хороша альтернатива: і в звичайному звареному вигляді, і замочена на ніч у воді або мигдалевому молоці.

Салат
Порада для любителів салатних дієт і розвантажувальних днів: соковита зелень безперечно корисна для організму, але відчуття насичення не дає, а, навпаки, викликає сильне відчуття голоду. Якщо ви хочете дати шлунку розвантаження, то додайте до салату хоча б горіхів, фруктів або сир, в яких міститься білок.

dieta-stol-15.jpg (24.87 Kb)

Фреш-коктейлі
Всі б'юті-блоги про соковий детокс стверджують, що фруктово-овочеві, молочно-мигдальні та інші смузі дозволять очистити організм від шлаків і розвантажитися, не відчуваючи почуття голоду. У цьому є частка неправди: наш організм розпізнає не всі калорії, що надходять з рідкою їжею - тобто, безумовно корисні смузі «пролітають» в нашому шлунку, не залишаючи почуття ситості. Зате якщо ці ж фрукти, овочі, зелень і горіхи вживати в твердій консистенції, ефект буде протилежним.

Фрукти та овочі
Про важливість фруктів і ягід в нашому раціоні говорити не доводиться. Але даремно вважати, що вони заглушать апетит і голодне бурчання в животі (деякі, наприклад, яблука, швидше посилять їх). Дієтолог підтвердить: фрукти прискорюють обмін речовин, а значить після них скоро знову захочеться їсти.
Вернуться к материалу