4 помилкових судження про здорове харчування

Опубликовано: 22:30, 10.04.2016
Усі ці продукти абсолютно помилково вважають здоровими, хоча це зовсім не так!

434rgfrdvg.jpg (116.22 Kb)

1. Пити смузі кожен день
Роблячи смузі або вичавлюючи сік, ви повністю розбиваєте волокна, які продовжують процес перетравлення будь-якої їжі. Таким чином вся фруктоза дуже швидко потрапляє в кров, підвищуючи рівень цукру і, відповідно, вироблення інсуліну. Такі різкі скачки шкідливі для організму, так що постарайтеся не пити соки і смузі на голодний шлунок, і обмежте їх споживання протягом тижня. Все повинно бути в міру.

2. Йогурт зі смаком
Один з найпопулярніших перекусів виявляється не такий вже нешкідливий. Вся справа знову в кількості цукру, який додається в промисловий продукт. Хочете йогурту, зробіть домашній або купіть чистий, без ароматизаторів і добавок в магазині. Щіпка ягід поліпшить смак і додасть вашій страві вітамінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин неспокійного сну

3. Курка, приготовлена в ресторані
Здавалося б, що може бути більш дієтичним, ніж курка. Але і тут є свої підводні камені. Багато ресторанів закуповують курей вирощених на фермах, які використовують гормональні добавки в кормах. Дієтологи радять вживати в їжу домашніх курей, приготованих вдома і бажано на грилі або в пароварці.

4. Енергетичні батончики
Бачачи в енергетичному батончику горіхи і злаки, здається, що це ідеальний перекус. Але практично всі батончики містять в собі штучні підсолоджувачі, барвники, пальмову олію і покриті шоколадом або йогуртом. Краще з'їжте трохи сирих горіхів.
Вернуться к материалу