8 міфів про куріння, у які не варто вірити

Опубликовано: 01:30, 27.09.2016
Навіть найзатятіші курці частіше за все мало знають про те, що насправді відбувається з ними під час куріння. І які можуть бути наслідки.

lpkojiuytfvgbhjnk.jpg (241.12 Kb)

1. Легкі сигарети практично нешкідливі

Якою би "полегшеною" не була сигарета, з ментолом, поліпшеними фільтрами або зі зниженим вмістом смол, в неї все одно входить найнебезпечніший компонент - нікотин. Навіть самої невеликої кількості досить, щоб виникла залежність. Тим більше що курці нерідко обманюють самі себе, викурюючи набагато більше легких сигарет, тим самим збільшуючи порцію нікотину.

2. Є безпечні способи куріння

Ті, хто вибере кальян як альтернативу тютюнопалінню, повинні знати, що вже в силу тривалості сеансу куріння - 30-60 хвилин, організму наноситься незрівнянно більше шкоди, ніж від парочки сигарет. Наприклад, в легені потрапляє в 50 разів більше диму, а кальянний дим містить стільки ж нікотину, скільки і тютюновий.

3. Не можна різко відмовлятися від сигарет

Міф про те, що різка відмова від тютюну - це нестерпний стрес для організму, придумали безвільні курці. Насправді, організм скаже вам тільки спасибі. 2-3 дня без нікотину допомагають відновити гостроту смакових відчуттів і нюху, через 3 місяці нормалізується кровообіг і дихання, а якщо ви протримається 5 років, то в 2 рази знизите ризик інфаркту.

4. Поки куриш - не гладшаєш

Втрата ваги у курців зазвичай викликана якраз хворими змінами в організмі - зокрема, порушенням роботи ендокринної системи. Відмовляючись від багаторічної звички, людина часто починає "заїдати" цей удаваний стрес, влаштовує перекушування замість перекурів, коли йому просто нічим зайнятися. Звідси і зайві кілограми.

5. Куріння допомагає розслабитися

Можливо, це і так - для тих, хто не знає інших способів. Насправді, заспокоює і розслабляє курця не так сигарета, скільки звичний ритуал, а також можливість випасти на час перекуру зі стресової ситуації. Навряд чи нікотин можна вважати хорошим антидепресантом - інакше йому вже давно знайшли б застосування в медицині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зміцнюємо імунітет восени: 5 простих порад

6. Пасивне куріння нікому не шкодить

У тютюновому димі міститься близько 70 канцерогенних речовин. Звичайно, не курящі теж страждають від захворювань легенів або серцево-судинної системи, але в дуже багатьох випадках вони якраз і є пасивними курцями. А якщо врахувати, що майже половина всіх дітей в світі в тій чи іншій мірі контактують з вторинним димом, то тут є над чим замислитися.

Джерело: edinstvennaya.ua
Вернуться к материалу