5 оригінальних ідей, як можна використати мандаринові шкірки

Опубликовано: 09:00, 27.11.2016
Якщо ти думаєш, що мандаринові скоринки потрібні тільки для того, щоб "ароматизувати" ними горілку, ти глибоко помиляєшся.Шкірки цих ароматних цитрусових стануть тобі прекрасними помічниками у всіх сферах життя.

04_f_43343281356775421.jpg (41.11 Kb)Пропонуємо твоїй увазі кілька порад, як і де використовувати мандаринову шкірку - в побуті, декорі, кулінарії, для краси і здоров'я.

Здоров'я

Мандаринові шкірки стануть чудовими помічниками при застуді і бронхіті. Для цього потрібно взяти три столові ложки мандаринових шкірок, залити двома склянками дуже гарячої води. Дай настоятися пару годин і потім процідити. Додай трохи меду і випий цей настій протягом дня.
Краса

Найпоширенішим рецептом є тонік з мандаринових шкірок. Приготувати його будинку - простіше простого. Потрібно лише залити шкірку одного мандарина склянкою холодної питної або мінеральної води, дати настоятися протягом доби і протирати обличчя цією рідиною кілька разів на день. Такий тонік позбавить тебе від чорних крапок і підтягне в'ялу шкіру.

Кулінарія

З шкірки мандарина виходять чудові цукати і варення. Мандаринові шкірки також можна просто додавати в чай для аромату.

Декор

З кірок мандарина можна вирізати різні фігурки, з'єднувати їх в намиста, гірлянди, підвіски і оформляти будинок до свята.

Побут

Найпоширенішим використанням шкірки мандарина в побуті є ароматизація приміщень. Просто розклади кірки по квартирі в тих місцях, де тобі зручно, і насолоджуйся ароматом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Як виглядати добре якщо ти не виспалася?
-Чи шкідливе вегетаріанство для здоров'я?
-Топ 5 модних та корисних сніданків
Вернуться к материалу