Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини / Діти / 5 фактів про іграшки Монтессорі

5 фактів про іграшки Монтессорі

Багатьом батькам відомі іграшки Монтессорі. Вони відрізняються з-поміж інших в магазинах своєю якістю, натуральністю і порівняно невисокою ціною. При цьому мало хто знає про історію їх створення, яка дивує і захоплює. Видатний педагог Марія Монстессорі походить з Італії. На своїй батьківщині вона стала справжнім реформатором в педагогіці, а згодом про неї заговорив весь світ. Найважливішим досягненням жінки стали діти, які за допомогою її методики самозанять змогли помітно підвищити розумові здібності. Так відсталі у розвитку малюкі спромоглись не лише наздогнати «нормальних» одноліток, але й перегнати їх на момент початку навчання в школі.

45_cc8f12.jpg (31.28 Kb)
Вперше Марія зустрілась з роботою із розумово відсталими дітьми в клініці при університеті. Вона була здивована тим, що там їх розвитком ніхто не займався. На її плечі лягли заняття з малюками 3-5 років в невеличкій кімнаті. Матеріалу для розвитку крихіток було зовсім мало, але це не поставило педагога у глухий кут. З підручних матеріалів вона створила кілька розвиваючих іграшок, які захопили малюків і їх увагу.

Іграшки Монтессорі: основні ідеї
Головна ідея розвитку Монтессорі полягала у створенні середовища, подібного до дорослого цивілізованого життя. Науковець намагалась занурити дітей до нього і адаптувати, зібравши в одній кімнаті всі знання про навколишній світ. Вона вважала, що важливо сприймати дитину такою, яка вона є, заохочувати до саморозвитку, самодисципліни. Завдання вчителя в цьому процесі – допомагати дитині зробити щось самостійно. Вчитель не має бути диктатором, він є простим помічником. Дитина ж сама досліджує навколишній світ. Монтессорі виключила з виховного процесу насилля, адже для тодішньої Італії було цілком припустимо піднімати руку на дітей навіть у звичайній школі. Вона часто виводила дітей на заняття на відкритому повітрі.

Функціями іграшок Монтессорі є:
• допомогти дитині дослідити навколишній світ;
• навчитись співвідносити явища і предмети;
• допомогти проявити індивідуальність;
• навчитись розрізняти кольори, форми, розміри.

Зараз іграшки Монтессорі використовують у всьому світі, адже вони допомагають розвинути моторику, логіку, уяву, пам'ять і увагу. Виготовляють їх з екологічно чистих матеріалів, як правило з дерева.

Цікаві факти про Марію Монтессорі:
• Була не лише жінкою-науковцем, але й відомою феміністкою.
• Люди, що знали Марію, називали її дуже харизматичною особистістю з великою волею. Вона завжди досягала своїх цілей.
• Марія була єдиною дитиною в родині, її батьки були достатньо заможними, виховували доньку у дусі лібералізму і фемінізму.
• Монтессорі стала першою в Італії жінкою, що отримала статус доктора наук з медицини.
• Промова про фемінізм Монтессорі в Берліні довела до сліз поетесу Аду Негрі, яка через певний час вийшла заміж за відомого олігарха і стала ярою захисницею фашизму.
• У Марії був пристрасний роман з психотерапевтом Джузеппе Монтесано. Крім того, від коханця жінка навіть народила сина. При цьому Джузеппе не захотів вступати з Монтессорі у шлюб, а педагог віддала дитину до прийомної родини на виховання. Цей вчинок дуже зіпсував репутацію Марії.

Говорять, що віддати дитину в двадцять вісім років спонукало кохання до Джузеппе, який обіцяв жінці бути разом, якщо та позбудеться дитини. Але вже через рік він взяв у дружити заможну аристократку з Риму.

Хто знає, можливо, якби не проблеми в особистому житті, Монтессорі не стала б всесвітньо відомим педагогом, що боровся за свої ідеї і цінності. Сьогодні купити іграшки, зроблені за методикою жінки, можна в багатьох відомих магазинах. З їх допомогою виховання дитини полегшиться та стане більш ефективним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

16:57, 09.02.2016
Автор: admin
Переглядів: 7880

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: