Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Краса / Догляд за тілом / 5 комфортних способів зняти втому в ногах

5 комфортних способів зняти втому в ногах


Втома в ногах - повсякденна проблема для тих, чия робота передбачає стоячий спосіб життя або піші марафони по місту. А якщо ще і в незручному взутті ...

8881_d71305fa854a2aecb692fed5210009.jpg (122.91 Kb)

Звичайно, від каблуків ми не відмовимося ні за які пряники - це наш такий собі жіночий дзен. Тому потрібно виходити з ситуації по-іншому. Як привести в порядок втомлені ніжки, які тільки що відходили день на модельних шпильках? Пропонуємо п'ять простих і дієвих способів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Сім правил гоління ніг, з якими ви забудете про подразнення
-Три способи позбутися втоми ніг
-Про які захворювання свідчать судоми в ногах

Ванночки з ефірною олією


У тазик з теплою водою додай 3-4 краплі лавандового (пихтового, кипарисового) масла, змішаного з морською сіллю (досить столової ложки). Опусти ноги у ванночку і відпочинь 10 хвилин. Така ванна зніме втому і дозволить відчути легкість і свіжість. Після зроби масаж ступень і оброби кремом.

Контрастні водні ванни


Наливаємо в один тазик гарячу, а в другій - холодну воду. І по черзі опускаємо ноги то в одну, то в іншу ємність на 10 секунд. Протипоказання до такої процедури - хвороба нирок.

Вправа "велосипед"


Лягаємо на спину, піднімаємо ноги вгору і повільно "крутимо педалі". Вправа допомагає зняти набряклість ніг і відновити кровообіг. Після можна зробити ванночку для ніг і масаж.

Масаж зі спиртом


Ретельно розтираємо підошви ніг зі спиртом і робимо масаж ступень - на кожну по 10 хвилин. Лягаємо так, щоб ніжки були вище голови - на валик або тверду подушку - і відпочиваємо протягом 15-20 хвилин.

Трав'яні відвари або лід з трав


І те й інше потрібно готувати завчасно, щоб по поверненню додому можна було б відразу приступити до порятунку натруджених кінцівок. Відвари можна робити з м'яти і кропиви, хвоща і череди - і навіть апельсинової шкірки. 1-2 склянки відвару на тазик можна змішати з 1-2 столовими ложками морської солі. Опустити ноги в воду на 15-20 хвилин. Для трав'яного льоду можна використовувати відвари шавлії, деревію, меліси і ромашки. Остудити, розлити по формах і протирати льодом втомлені ноги.

А головне, що рекомендують всі лікарі - частіше ходи босоніж і міняй висоту взуття протягом дня. Це допоможе тримати ноги в тонусі і ненав'язливо тренувати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

22:45, 03.12.2016
Автор: katerina
Переглядів: 1728

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: