Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини, Весілля / 14 речей, які варто і не варто говорити на весіллі

14 речей, які варто і не варто говорити на весіллі

Якщо тебе запросили в якості свідка або гості на весілля, тобі напевно доведеться вимовляти тост на честь молодих. Не всі ми майстри публічних виступів, але й оточуючі не чекають від нас, що ми виступимо, як професійний тамада. Якщо заздалегідь продумати, що говорити - і що не говорити, це допоможе уникнути незручностей.

624ce9562c0ffd46514cffc6bc378a8c.jpg (18.27 Kb)
Не відпускай неприємних жартів на адресу нареченого і нареченої.
Від збентеження спроба витончено пожартувати над ними заради сміху може вилитися в якусь нетактовність, від якої хочеться крізь землю провалитися. Наприклад, натяки на те, як славно вони погуляли в колишні деньки - абсолютно точно з області поганого тону.

І взагалі, не намагайся корчити з себе Петросяна, якщо не народилася коміком.
Не кожен може розсмішити - зате кожному під силу знайти добрі, душевні, сердечні слова. Це безпрограшний варіант, і він в сто разів краще невдалих жартів.

Не згадуй колишніх пасій нареченого і нареченої.
Здавалося б, це і їжакові зрозуміло, але всім доводилося бувати на весіллях, де п'яний свідок по півгодини перераховував: "А все-таки добре, що ти не одружився на Катьці! Хоча ось Люся була нічого ..." Не кращий приклад для наслідування!

Чи не демонструй ненависті до кого б то не було: ні до винуватців торжества, ні до кращого друга нареченого, який тебе поматросив і кинув.
Тому що це виставить у некрасивому світлі тебе, а не того, кого ти намагаєшся публічно затаврувати.

Не сподівайся на те, що складеш щось по ходу справи.
Будь-яка імпровізація хороша, коли вона базується на чіткому плані. Запиши для себе основні тези виступу, наприклад: чому ти вважаєш, що вони чудова пара, і чому ти рада, що вони разом; чого ти бажаєш молодій сім'ї - і т. п. Те, що було записано, легше запам'ятати. Якщо боїшся, що пам'ять підведе, зроби, як в американських фільмах: запиши все на картках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:8 переваг юної мами

Говори не тільки про ту людину, з якою дружиш.
Нехай ви з нареченою - найкращі подруги з дитсадка, але тобі потрібно сказати щось хороше і про її молодого чоловіка. Нехай люди почують не тільки те, що вона найкраще дівчисько на світі, але і те, що ці двоє - прекрасна пара.

Не говори занадто багато про себе.
Навіть якщо у тебе неймовірна біографія, гідна екранізації, сьогодні ці люди зібралися тут для того, щоб привітати молодих.

Не вставляй жарти, зрозумілі тільки своїм.
Прибережи їх на той момент, коли всі розіб'ються по групах і ваша компанія усамітнитися з шампанським на задньому дворі кафе в очікуванні, коли наречений виявить, що у нього вкрали наречену.

Можна поділитися якимись зворушливими байками про молодих, якщо в них немає нічого викривального.
Наприклад, про те, як романтично Вася ходив за Танею і як красиво зробив їй пропозицію (і звичайно, ні слова про те, як вони поскандалили і через це запізнилися на останню електричку, а потім всю ніч пили з бомжами в переході, щоб зігрітися).

44306a96-7c8d-4f2b-8a87-0b0bf534540a.jpg (23.47 Kb)

Не тягни кота за хвіст
Пам'ятай, що людям не терпиться випити і закусити. Хороший тост - короткий тост.

Не квапся з алкоголем, якщо тобі ще належить говорити.
Він швидко стає ворогом: один келих для розкутості не завадить, а другий і кожен наступний - завадить.

Навіть якщо ти не віриш у інститут шлюбу як такий, весілля - не кращий момент ділитися цими поглядами.
У когось сімейні стосунки не складаються, але, якщо ця пара вирішила спробувати, не можна заявляти заздалегідь, що у них нічого не вийде.

Не користуйся нагодою для того, щоб оголосити, що теж виходиш заміж, або чекаєш малюка, або маєш іншу не менш карколомну новину.
Пам'ятай: це не твій день.

Не бійся говорити в мікрофон, він не кусається.
Якщо це пишне весілля у великому залі і всім виступаючим пропонується підійти до мікрофона - все в твоїх руках! Згадай, як в дитинстві ти співала в ручку скакалки і мріяла виступити на справжній естраді. Вважай, твій зоряний час насталв! Фахівці з подолання страху виступів кажуть: ми боїмося виступати, коли сумніваємося, що у нас є право голосу. На весіллі ти говориш не про себе - ти говориш про молодих. У кожного є право побажати людям щастя! Так що вперед, і нехай всі згадують твої слова з тим же теплом, з яким ти їх вимовиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

21:30, 07.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1855

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: