Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Дієта, Психологія, Похудання / 10 причин чому ми переїдаємо

10 причин чому ми переїдаємо

Психологічні фактори, іноді змушують вас їсти більше норми, чому? Читайте у МіЛеді!

690x460_0xd42ee42a_40742341444034601.jpeg (32.4 Kb)


# 1 НЕГАТИВНІ ЕМОЦІЇ
Не секрет, що для багатьох людей їжа - кращий антидепресант: поїв - і від серця відлягло. У той момент, коли ми не можемо впоратися зі своїми почуттями, то починаємо безладно і часто їсти - понад усяку міру. Таким чином ми намагаємося заглушити відчуття тривоги, гніву, печалі, самотності, безнадії, сорому і розчарування. Що дійсно революційного вдалося виявити психотерапевтам - надмірним апетитом відрізняється і стан щастя. Коли ми буквально світимося від радості і переживаємо емоційний підйом - харчуємося бездумно і часто переїдаємо.

# 2 КРИТИКА
В особливу категорію виділяємо "критику". Неважливо наскільки конструктивні зауваження звучать на вашу адресу - вони можуть легко вибити з колії і вплинути на апетит. Щоб заспокоїти розум, забутися або додати собі ваги (у всіх сенсах), ми частіше вибираємо великі порції і не можемо заспокоїтися, поки все не з'їмо.

# 3 СТРЕС
Ще одна вагома емоційна причина, щоб змітати все підряд. Причому, доведено: жінки на грунті стресу (і просто поганого настрою) переїдають набагато частіше чоловіків, які виявляються більш стійкі психологічно. Позначається фізіологічна потреба в гормонах настрою - ендорфінах, отримати які з їжі простіше і найшвидше. Навіть неприємна важкість у шлунку стає чинником, відволікаючим від реальних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як уникнути стресу: 4 поради

# 4 ПОРОЖНЕЧА
Поїсти за переглядом телевізора, поневірятися по квартирі від холодильника і назад або просто випити чай з чим-небудь смачним, щоб «убити час» - порочна практика. За допомогою їжі ми нерідко намагаємося розвіяти нудьгу і заповнити тимчасову порожнечу всередині нас.

# 5 ВИНАГОРОДА
Наше життя складається не тільки з маленьких поразок і прикрощів, але з власних перемог, за які, часом, нам дуже хочеться себе саму нагородити і похвалити. І дуже часто такою премією стає щось солодке або жирне. Позначаються і особливості нашого менталітету - необхідність відсвяткувати! Як не парадоксально звучить, найчастіше "святкують" і "переїдають" ті, хто домігся особливих успіхів в тренажерному залі або пробіг кілька незапланованих кілометрів.

# 6 ПОКАРАННЯ
Гастрономічний зрив може статися і як акт покарання. Наприклад, проти ночі з якоїсь причини у вас стався напад голоду, і ви цілком віддалися цьому пориву. На ранок ви відчуваєте себе невдахою і лаєте себе. Почуття провини за зрив, яке з'являється у нас в цей момент, вимагає самобичування. У цей момент, одні стають на бігову доріжку, а інші - використовують в якості покарання їжу.

# 7 ВІДКЛАДАННЯ НА ПОТІМ
Постійне відкладання справ на потім - одна з головних причин переїдання у тих, хто працює на дому. Уявіть ситуацію: вам належить зробити складне завдання або виконати нудну монотонну роботу. Перш, ніж приступити до справи, ви вирішуєте перепочити, набратися сил і ... впевнено йдете до холодильника. Дуже скоро думки знову повертаються в гастрономічну площину. В результаті, причиною вживання додаткової їжі стає не голод, а прокрастинація.

690x690_0xd42ee42a_19830304351444034601.jpeg (73.12 Kb)

# 8 БЕЗПЕКА
Психотерапевти довели: ситий шлунок дарує нам відчуття безпеки. Саме тому дуже часто в критичних ситуаціях ми їмо "про запас", тому що не впевнені в завтрашньому дні.

# 9 НАТХНЕННЯ
Це правило стосується письменників, журналістів, художників, працівників сфери мистецтва і "гуманітаріїв", для яких безконтрольне споживання їжі стає одним із способів вийти з кризи, спробою знайти сенс життя і натхнення, заспокоїти творчий голод, заманити в свої мережі музу за допомогою пончика або шматочка шоколадки.

# 10 АНТИСЕКС
Втрата сексуального бажання ще одна причина для компульсивного переїдання - вживання великої кількості їжі, навіть коли не відчувається голод. У нашій голові відбувається сублімація задоволення: насолода від близькості в ліжку ми підміняємо "кулінарними оргазмами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

11:00, 06.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1776

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: