Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 8 міфів про герпес

8 міфів про герпес

Герпес, в просторіччі "застуда", - куди підступніший, ніж здається багатьом. За даними 2 з 3 чоловік є носіями цього вірусу. Багато хто з них навіть і не підозрюють про це.

ef5c886ada7e7037c6d65f8d0d111b_depositphotos_4236865_m.jpg (15.8 Kb)
1. Міф: Якщо у тебе герпес, ти напевно про це дізнаєшся.
Безліч людей в усьому світі інфіковані герпесом, але поняття про це не мають, бо найчастіше процес ховається всередині піхви або його симптоми настільки незначні, що ти їх навіть не помічаєш. Так що не буде зайвим регулярно здавати аналізи.

2. Міф: Якщо користуватися презервативом, то герпесом ми не заразишся.
У тих, хто користується презервативами, ризик заразитися герпесом приблизно на 30-40 відсотків нижче, тому варто їх використовувати, але при цьому треба пам'ятати, що і вони не є 100% -ної захистом від герпесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Ідеальну дієту нарешті знайдено

3. Міф: Якщо у когось герпес, то він заразний.
Людина з герпесом в основному заразна, коли у нього є активні осередки захворювання. Але іноді він може бути заразним і тоді, коли не має ніяких видимих симптомів. Жорсткого правила немає.

4. Міф: Якщо ти дізнаєшся, що у твого партнера - герпес, а ти здорова (принаймні, була до цього), це повинно означати, що він тобі зрадив.
Це дуже поширена помилка, але насправді після того, як відбулося інфікування, вірус герпесу якийсь час дрімає в організмі, так що твій хлопець міг заразитися задовго до вашої зустрічі і не знати про це.

5. Міф: Якщо у вас герпес, ви не можете мати дітей.
Герпес не впливає на здатність завагітніти. Якщо вірус вже був у твоєму організмі до вагітності, ризик, що він передасться майбутній дитині, невеликий. Але якщо мати отримала вірус герпесу в кінці вагітності і він присутній в статевих шляхах, ймовірність заразити дитину висока.

6. Міф: Якщо у тебе "застуда на губах", то вона повинна бути і на геніталіях.
Вірус герпесу схильний "облюбувати" певну частину тіла, так що герпес на губах ще не означає, що він буде і на статевих органах. У нього немає звички подорожувати по всьому тілу: якщо він у тебе в роті, то там зволіє і залишитися.

7. Міф: Якщо підхопила герпес, тепер вічно будеш ходити з болячками.
І так, і ні. Доктора кажуть, що вірус залишиться з тобою, але не завжди буде в активній фазі.

8. Міф: Заражаються тільки ті, хто захоплюється безладними зв'язками.
Будь-яка людина, яка хоч раз займалася сексом, ризикує підхопити будь-яке ЗПСШ, оскільки для цього достатньо одного партнера. Хоча, звичайно, чим більше в людини партнерів і чим менше вона піклується про безпечний секс, тим вище ризик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

15:00, 08.11.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 2273

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: