Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 міфів про сік з пакету

5 міфів про сік з пакету

Строгі дієтологи зі сторінок глянцевих журналів запевняють, що нічого, крім цукру і барвників у сучасних соках не знайти, і всіляко застерігають від їх вживання, ми розвінчаємо найпопулярніші міфи стосовно цього!

d27ee08b00f3b7dc93afa5db5aed36.jpg (30.53 Kb)
При виробництві пакетованих соків знищуються корисні речовини, які містяться у фруктах.
Насправді, відновлені соки містять багато корисних нутрієнтів. Технологія їх приготування продумана так, щоб зберегти максимальну кількість вітамінів.

У пакетовані соки додають цукор.
При відновленні соку баланс води майже зберігається, тому потреби в тому, щоб додавати цукор, немає, адже фрукти самі по собі солодкі. Крім того, додавання цукру в 100% сік заборонено законом. Так що якщо на пакеті написано "натуральний сік", цукру в його складі бути не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найсмішніших міфів про здоров'я

Від пакетованих соків повніють.
Цей міф далекий від реальності. Соки містять досить велику кількість природних цукрів, а значить і калорій, але немає різниці пакетований це сік або свіжовіджатий фреш.

У пакетованому соці багато консервантів, тому він довго не псується.
Процес пастеризації допомагає видалити всі шкідливі мікроорганізми, а упаковка дозволяє зберегти максимум корисних речовин у продукті, захищаючи його від проникнення світла і кисню. Саме така обробка і сучасна упаковка, а не консерванти, забезпечують соку довге зберігання.

Краще з'їсти фрукт, ніж випити сік з нього.
Звичайно, у фруктах і овочах міститься не менша кількість корисних речовин, ніж у соках з них. Однак сік часто більш доступний і легкий у вживанні, ніж фрукт або овоч, з якого він зроблений: навряд чи ти часто перекушуєш сирим буряком, морквою або гарбузом, а соки з цих овочів легко можна знайти на полицях супермаркетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

07:10, 18.12.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 3138

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: