Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 4 міфи про шкоду молока

4 міфи про шкоду молока

Дивні та неправдиві казочки, у які продовжують вірити!

987yhhgg.jpg (99.84 Kb)


Міф 1
Одним з головних аргументів противників молока є те, що, мовляв, люди - єдині живі істоти, які споживають молоко не тільки в дитинстві, але і в дорослому віці. Причому не людське, а молоко інших ссавців: корів, кіз і так далі. З цього робиться висновок, що раз всі тварини обходяться без молока, то і людині від нього немає ніякої користі. Можна заперечити, що антилопи і кішки так само прекрасно обходяться і без смартфонів, і без штанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як професійно відбілити зуби вдома?

Міф 2
Є думка, що організм дорослої не засвоює молоко. Але в цьому - лише частина правди. Молоко містить лактозу (молочний цукор). Для того щоб організм переварив лактозу, він виробляє спеціальний фермент - лактазу. У інших ссавців цей фермент перестає вироблятися, як тільки дитинча переходить на тверду їжу. Проте, організм людини виробляє лактазу все життя.

Міф 3
Ще одна казка про молоко: воно викликає алергію. Власне, існує маса інших продуктів, які викликають алергію, але це не означає, що людство повинно відмовитися від моркви, апельсинів або шоколаду.

Міф 4
Є думка, що жир, що міститься в молоці, підвищує рівень холестерину в крові, тим самим провокуючи виникнення серцево-судинних захворювань. Дослідники також спростували цей міф. Так, молоко містить жири, але їх вплив на підвищення рівня холестерину набагато нижчий, ніж вважалося ще пару років назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

00:15, 16.04.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1631

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: