Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 міфів про воду, у які ми досі віримо

5 міфів про воду, у які ми досі віримо

Виявляється загальноприйняті факти вже піддались критиці та сумнівам з боку вчених.

edw3r435r345.jpg (173.62 Kb)
1. Хронічне зневоднення - ось наш постійний діагноз
Колись нам здавалося, що тієї кількості води, яким ми запиваємо кожен прийом їжі, цілком достатньо. Але тільки не сьогодні. Деяким досить провести годину, не зробивши ні ковтка, як їм починає здаватися, що вони вмирають від зневоднення. "Зберігайте спокій, - просить Барбара Роллс (Barbara Rolls), доктор наук і професор-нутриціолог з Університету Пенсільванії (США), - якщо ви тільки не їсте чіпси та солоні крекери днями безперервно, то у вашій їжі міститься 20% від щоденної норми рідини . Досить пити воду тоді, коли ви відчуваєте спрагу"

2. Наш мозок плутає голод і спрагу
"Повірте, організм знає різницю, - запевняє Барбара Роллс. - Більш того, голод і спрага навіть не схожі один на одного по відчуттях і за них відповідають різні механізми нашого тіла. Так, при зневодненні ми відчуваємо неприємну сухість у роті. Це результат зменшення обсягів клітин крові. А ось голод з'являється в результаті нестачі поживних речовин і глюкози, тому ми відчуваємо бурчання і порожнечу в животі".
 
3. Необхідно випивати 2 літри води в день
"Це взагалі випадкова цифра, яка не має доказової бази, - говорить доктор Енджі Ікін. - Кожному потрібна своя кількість. Багатьом з нас вистачає набагато меншого обсягу, але якщо на вулиці жарко, то краще пити більше. Під час вагітності теж можна збільшити кількість споживаної рідини до двох з половиною літрів. І треба враховувати, що мова йде про рідину взагалі, яку отримує організм, а не тільки про чисту воду."
ТОП-4 відмовок, щоб не займатися спортом, і як їх ...
 
4. Під час занять спортом необхідно багато пити
Вам здається, що раз ви багато потієте під час інтенсивного тренування, то вам загрожує зневоднення. Тому і п'єте воду з кулера в спортклубі кожні 15 хвилин. Але є така річ, як гіпергідратація. Коли через велику кількість випитої води рівень натрію в крові падає, - пояснює Мітчелл Роснер (Mitchell Rosner), професор університету Вірджинії (США), - прислухайтеся до свого тіла, пийте тільки тоді, коли відчуваєте спрагу.
 
5. Якщо пити багато води, це втихомирити голод
"Навпаки, вода очищає і спустошує шлунок. Тому вибирайте супи на легкому бульйоні. У них мало калорій, і вони насичують, на відміну від літра чистої води", - радить Барбара Роллс. Якщо ви вселите собі, що вода стримує апетит, то так і буде. Варто поекспериментувати. Тільки пам'ятайте - у всьому потрібна міра!

Джерело: goodhouse.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 04.08.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 2049

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: