Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Психологія / 7 порад, щоб полюбити себе

7 порад, щоб полюбити себе

Якщо ваша самооцінка впала нижче плінтуса - допоможіть собі.

r3r32r423f23r4124e23.jpg (182.05 Kb)

Визнайте, що вам важко.

Це перший крок до того, щоб навчитися співчувати самій собі. Можливо, ви лаєте себе за те, що потрапили в складну ситуацію, але, виснажуючи себе звинуваченнями, ви навряд чи відчуєте полегшення. Скажіть собі приблизно наступне: "Так, це дійсно важко. Це було б важко всякому".
 

Прийміть свою недосконалість як норму.

Можливо, якби замість вас цю проблему вирішував казковий Супермен, він не зробив би жодної помилки. Але ідеальних людей не буває, а ви живете не в казці, а в реальному світі. І ви - реальна людина. Замість того щоб лаяти себе за помилку, скажіть собі: "Я тебе люблю".

Робіть собі компліменти.

Хороший друг не тільки заспокоїть вас, але і розповість вам, яка ви класна, перерахує ваші сильні сторони і вкаже вам на ваші гідності. Будьте собі другом: підтримуйте себе! Якщо вам вдалося зробити щось добре, скажіть собі: "Я собою пишаюся!"
 

Зверніться по допомогу.

Багато людей вважають, що просити допомоги - соромно і незручно, ніби цим вони розписуються у власній некомпетентності. Насправді це не так: для того і існують друзі, родичі, колеги, щоб підтримати вас і допомогти вам! Дозвольте їм проявити до вас доброту - і це тільки зміцнить ваші стосунки.
 

Знизьте швидкість.

Коли на душі некомфортно, багато хто з нас, замість того щоб зупинитися і заглянути всередину себе, починають працювати з посиленою швидкістю, бажаючи відвернути себе від негативних переживань. На жаль, це не спрацьовує, навпаки - невдоволення собою наростає як снігова куля і, рано чи пізно, виливається в депресію або психосоматичні захворювання. Знайдіть час для того, щоб проаналізувати ситуацію і прислухатися до своїх почуттів.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як перестати боятись стоматолога?

Подумайте про задоволення

Що приносить вам радість, що дає вам натхнення та гарний настрій? Це може бути якась дрібниця, на зразок чашки кави в затишному кафе або вишивання хрестиком. Щодня доставляйте собі радість, приділяючи час тих занять, які вам подобаються.

Заспокойте себе, як дитину.

Подумайте: як би ви могли заспокоїти дитину, що плаче? Можливо, погладивши або поцілувавши його, сказавши йому щось приємне або заспокійливу, на кшталт: "Все буде добре". Можливо, подарувавши йому яскраву іграшку або включивши веселий мультик. Виконайте все це і з собою.

Джерело: goodhouse.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

00:45, 25.09.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1608

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: