Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини, Школа кохання / 5 цікавих фактів про кохання

5 цікавих фактів про кохання

Є багато визначень, що таке кохання, але важко описати це почуття. Про кохання пишуть у книжках, піснях, бачимо у фільмах, чуємо легенди і міфи… Воно усередині нас і посеред нас. Отож розповімо вам 5 фактів про кохання.
9722_18ze7xdo69a88cksk4.jpg (20.46 Kb)

Прощальний поцілунок

Доведено, що чоловіки, які цілують своїх дружин перед виходом на роботу, живуть на 5 років довше, ніж ті які одразу тікають не попрощавшись.

Сердечне «зілля»

Головним любовним зіллям є зовсім не вино, а гранатовий сік. Вчені довели, що саме в гранаті міститься найбільше вітамінів і речовин, які впливають на гормональний рівень і викликають пристрасть і бажання зайнятися сексом.

Любов як і кокаїн

Дослідники, які вивчають вплив любові на мозок людини, виявили, що сіра речовина реагує на романтичні почуття, приблизно, як на дозу кокаїну. Основними ефектом є відчуття ейфорії.

Кохання викликає фізичне й психічне звикання

Для того щоб з'ясувати, чи існує реальна відмінність між любов'ю і сексуальним потягом, дослідники спостерігали за активністю мозку закоханих і не закоханих, які віддаються еротичним фантазіям. Метою фахівців було з'ясувати, які області мозку відповідають за відчуття в тому й іншому випадку. Вчені виявили, що сексуальний потяг пов'язаний із тими ж областями мозку, які контролюють спрагу і голод, в той час як любов активізує ділянки мозку, відповідальні за різного роду пристрасті, наркоманію і ейфорію.

Синдром розбитого серця - реальна хвороба

Небагато життєвих проблем зрівнюються з розбитим серцем. Стрес від втрати любові, може виявитися настільки сильним, що здатний привести до фізичного пошкодження серця. У той час, більшість людей одужує від синдрому розбитого серця відносно швидко, у тих, хто страждає особливо важкою формою, може спостерігатися ураження серцевих м'язів, яке може бути навіть фатальним. Симптоми синдрому розбитого серця (біль у грудях, нерівномірне серцебиття й ускладнене дихання) нерідко, помилково трактують як серцевий напад. Цей синдром може вразити кого завгодно, навіть людину з дуже міцним здоров'ям.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

16:11, 24.07.2017
Автор: Liya
Переглядів: 2652

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: