Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Психологія, Корисні поради / 12 продуктів проти депресії

12 продуктів проти депресії

Всі ми іноді любимо влаштуватися на диванчику з відерцем шоколадного морозива і поплакати під сумний фільм. Їжа дійсно допомагає впоратися з нудьгою - головне знати, що їсти і не забувати про фігуру. Які продукти, крім шоколаду, допоможуть впоратися з депресією і не зіпсують фігуру?

produkti-ot-depressii.jpg (32.06 Kb)
Брокколі
Цей, настільки нелюбимий американськими дітьми, овоч, містить денну норму фолієвої кислоти, яка входить до групи вітамінів В і відповідає за наш гарний настрій.

Помідори
Помідори містять амінокислоту фенілаланін, яка уповільнює розпад ендорфінів - гормонів, відповідальних за гарний настрій. Крім того, наявний у томатах холін знижує вміст холестерину в крові, підвищує імунні властивості організму і сприяє утворенню гемоглобіну.

Індичка
М'ясо індички містить велику кількість того ж фенілаланіну, що є і в помідорах. Ця амінокислота перетворюється в допамін - нейромедіатор, що піднімає настрій і перешкоджає появі депресії. Останні дослідження показали, що дія фенілаланіну подібна дії антидепресантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукор погіршує настрій

Курка
Філе курки багате триптофаном - амінокислотою, яка перетворюється в заспокійливу речовину серотонін. Щоправда, це стосується лише відвареного або тушкованого м'яса - термообробка скорочує кількість корисних речовин.

Вино
Дослідження показують, що вино не тільки виводить токсини з організму, але і має антистресовий ефект. Келиха червоного за вечерею буде достатньо, щоб зняти напругу і поліпшити настрій. Не дарма ж французи - великі поціновувачі вина - вважаються однією з найбільш життєлюбних націй.

Зелений чай
Крім величезного числа антиоксидантів в зеленому чаї міститься вітамін С, який скорочує кількість гормонів стресу в організмі.

Стручкова квасоля
Вживаючи її, ви збільшуєте вміст фолієвої кислоти, яка, в свою чергу, підвищує рівень серотоніну.

Зелений салат і листова зелень
Незамінні помічники в боротьбі з депресією. У листі зелені міститься амінокислота тирозин і ряд інших корисних речовин. Більшість продуктів зеленого кольору мають заспокійливий ефект, який ми зазвичай відчуваємо на лоні природи: сприяють гармонії, покращують водний баланс в організмі, приводять у норму артеріальний тиск, знімають емоційне напруження, лікують головні болі і розслаблюють в стресових ситуаціях.

Молоко
"Пийте діти молоко - будете здорові!" І щасливі. Молоко містить амінокислоту триптофан, яка потрібна мозку для засвоєння серотоніну - нейромедіатора, який надає заспокійливий ефект і піднімає настрій.

Цільнозерновий рис або паста
Складні вуглеводи, що містяться в цих продуктах, допомагають довше зберегти гарний настрій і підвищують рівень серотоніну.

Чорниця і морква
Крім того, що чорниця і морква корисні для зору, в них містяться антиоксиданти і аскорбінова кислота - стимулятори гарного настрою.

Горіхи
У хорошому настрої допоможуть залишатися горіхи - джерело елемента селену. Також вони містять вітамін В2, вітамін Е, магній, цинк. Вітаміни групи B і вітамін Е потрібні для виробництва серотоніну, цинк бореться з негативними наслідками стресу, а вітамін Е - антиоксидант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

09:00, 15.07.2015
Автор: maruna
Переглядів: 2912

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: