Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 3 міфи про користь молока

3 міфи про користь молока

Молоко корисне для тіла? Безцінне джерело вітамінів, білка і кальцію? Виявляється, не все так однозначно.

1ggh.jpg (201.42 Kb)
Молоко - краще джерело кальцію
Довгий час вважалося, що один стакан молока забезпечує 30% добової потреби кальцію в організмі. Більш того, вживання молока в багатьох країнах рекомендовано для попередження крихкості кісток. Дослідження під керівництвом Волтера Уіллета, доктора медичних наук Гарвардської школи громадської охорони здоров'я в Бостоні показало, що молоко в цьому випадку не приносить ніякої доведеної користі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виявити та вилікувати авітаміноз?

Молоко джерело вітаміну D
Вітамін D важливий для засвоєння кальцію. При цьому, крім молока він міститься в яйцях, печінці, яловичині, жирній рибі і деяких крупах. А також виробляється нашим власним організмом під впливом сонячних променів. Але ось що цікаво. За даними дослідження 2014 року, дорослі люди, які брали протягом року приписані лікарями дози вітаміну D в якості збагачення раціону - не продемонстрували більш міцних кісток в порівнянні з контрольною групою. Тобто, міцність вашої кісткової тканини від вашого раціону залежить дуже мало, якщо взагалі залежить.

Дорослі не засвоюють молоко
А ось це правда. 65% дорослих мають різну ступінь непереносимість лактози, що приводить до газоутворення в животі. В азіатських країнах до 90% дорослих людей не здатні перетравлювати молоко. Це пов'язано з тим, що після того, як ми виходимо з грудничкового віку, наш організм перестає виробляти ферменти, що відповідають за переробку молочного цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

00:45, 01.04.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1627

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: