Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 10 продуктів, що подовжують життя

10 продуктів, що подовжують життя

Всі ми хоч раз, та й мріяли про вічне життя. Для багатьох стане сюрпризом той факт, що продукти, які допомагають жити хоч і не вічно, але довго і щасливо, у нас практично завжди під рукою.

diet-meal-plans.jpg (42.36 Kb)
Каша

Так, звичайна каша, тільки справжня, з цілісного зерна, а не з пакетиків. Співвідношення білків, жирів, вуглеводів і мінералів (мідь, цинк, кремній, залізо, магній) в ній - оптимальне. В зародку є цінні рослинні жири з розчиненим у них вітаміном Е, а у висівках - вітаміни групи В і цінна клітковина, яка б знизила ризик розвитку діабету і раку товстої кишки. Денна норма - 30 г клітковини. У кожній тарілці каші - 4 г.

Шпинат

shutterstock_52958083.jpg (43.04 Kb)

Містить приголомшливу кількість вітамінів - D, K, групи В, плюс головні фаворити антиейджингу - С, А, Е і фолієва кислота. Шпинат допомагає зберегти пам'ять і швидкість мислення. Головний "шпинатовий секрет" - не тільки в підвищеному вмісті антиоксидантів, а й у тому, що його зазвичай їдять з рослинним маслом. А воно допомагає краще засвоюватися вітамінам, велика частина яких є жиророзчинними.

Суниця

Чемпіон за вмістом вітаміну С і заліза, які нейтралізують вільні радикали і підвищують імунітет. Є в ній і інші антиоксиданти - поліфеноли і антоцианини, які стримують розвиток новоутворень в організмі і допомагають боротися з інтелектуальною деградацією. А речовина фісетін захищає нервові клітини від старіння.

Морська риба

lstyvfd6r4a.jpg (38.86 Kb)

Буквально наситила вітамінами А, Е і D, йодом і цінними поліненасиченими жирними кислотами. Дієтологи рекомендують їсти її 2-3 рази на тиждень. На відміну від тваринних жирів риб'ячий найсприятливішим чином впливає на роботу серцево-судинної системи, знищуючи атеросклеротично бляшки на стінках судин. Що міститься в ньому вітамін D стимулює роботу імунної системи і разом з омега-3 бере участь у виробленні "гормону радості" серотоніну.

Ті, хто регулярно їсть морську рибу, в кілька разів рідше піддаються ризику раптової зупинки серця.

Зелений чай

Зелені сорти чаю багаті на поліфеноли і флавоноїдами (головний серед них - катехін), які відомі своїми антиоксидантними якостями. Ці речовини до всього іншого сприяють засвоєнню вітаміну С, нормалізують обмін речовин, регулюють проникність стінок судин і рівень цукру в крові і перешкоджають утворенню тромбів. Вважається, що 3-4 чашки напою в день значно знижують вірогідність серцевого нападу. А два компонента - галлотонін і ноботанін - попереджають руйнування клітин мозку після інсульту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які можна їсти після 6 вечора

Червоне вино

Етанол, основа будь-якого алкоголю, сам по собі є антиоксидантом. А в червоному вині до його антіейдж-ефекту додається міць поліфенолів, а вірніше, речовини під назвою ресвератол. Воно потрапляє в напій з кісточок і шкірки винограду, а тому в червоних винах його в 20 разів більше, ніж в рожевих, а в білих - практично немає. Саме з підвищеним вмістом ресвератола вчені пов'язують молодящейся властивості напою.

1393437825aperitivivaldostani.jpg (21.92 Kb)

Червоне вино на чверть знижує ризик раптової смерті, на третину - ризик інфаркту та інсульту. Дозволений лікарями максимум - 150 мл для жінок і 300 мл - для чоловіків. Якщо пити більше, то всі плюси вина, на жаль, перетворяться в мінуси.

Йогурт

На кожен грам йогурту доводиться 100 млн корисних бактерій, що пригнічують патогенну фауну в кишечнику. Якщо з'їдати щодня по йогурту, то вже через пару місяців у вас значно підвищиться імунітет. Він допомагає справитися з дисбактеріозом, часто виникають після прийому антибіотиків, виразкою, холециститом, астмою. А кальцій, магній і вітаміни А, С і D ефективно борються з остеопорозом. Важливий плюс йогурту - він легко засвоюється організмом.

Увага! Це повинен бути натуральний продукт без барвників-підсолоджувачів-ароматизаторів з обмеженим терміном зберігання - не більше 5-7 днів.

Водорості

За рахунок збалансованого вмісту вітамінів А, В і С водорості омолоджують шкіру, запобігають появі пігментних плям. В них дуже високо вміст білків і мікроелементів - кальцію, магнію, фосфору, натрію. Водорості багаті залізом, необхідним при недокрів'ї, і йодом, що запобігає проблеми з щитовидною залозою. Вони здатні нейтралізувати токсини, знижують рівень «поганого» холестерину і підвищують імунітет.

Мед

Якщо випити склянку води з розведеними в ній чотирма ложками меду (бажано темних сортів), то вже через годину в крові в два рази збільшиться кількість антиоксидантів.

med.jpg (24.01 Kb)

Крім того, мед використовують як дієвий засіб боротьби із стійкими до антибіотиків бактеріями. А в Канаді медом лікують діабет, і вельми успішно. Тільки, зрозуміло, тут годяться не всі сорти, а лише з пониженим - максимум 0,2% - вмістом сахарози.

Часник

У ньому міститься більше активних 200 компонентів - в тому числі, ферменти, вітаміни і біофлавоноїди. Серед них - сірчаний алліцід і його похідні, які, власне, і відповідають за антимікробний ефект.

Часник знижує ризик інфаркту і кишкових захворювань

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

07:10, 11.11.2014
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 2638

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 2
luda 11.11.2014 - 07:57
Каша - только из цельного зерна www.ecochic.com.ua/organicheskie-i-naturalnie-prod ukti-pitaniya/bobovie-muka-iz-boboviz/zerno-krupi- muka-otrubi полированная крупа только увеличит объем талии

Шпинат - только органический (в зелени из супермаркета больше всего химии. А это - хроника) www.ecochic.com.ua/organicheskie-i-naturalnie-prod ukti-pitaniya/ovoschi-frukti
LudaVesper 11.11.2014 - 07:58
Йогурт - только натуральный www.ecochic.com.ua/organicheskie-i-naturalnie-prod ukti-pitaniya/molochnie-produkti-siri-bakterialnie -zakvaski/yogurt-naturalniy-svezhiy

Водорості - идеально это www.ecochic.com.ua/dieticheskie-i-vegetarianskie-p rodukti/gel-lamifaren

и еще 1000 + 1 продукт для Вашего здоровья!!! (и консультация диетолога!!)
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: