Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Спорт і фітнес, Фітнес / "Пекельна качалка" або п’ять жіночих міфів про спортзал

"Пекельна качалка" або п’ять жіночих міфів про спортзал

У спортивному залі мені не раз доводилось чути щось на кшталт цього: "Я не буду брати гантелі більше 4 кг, бо в мене руки накачаються, як у мужика!", чи "Піду качати прес, мені ж треба плаский животик.", "Тренере, як мені схуднути знизу, але залишитися такою ж угорі?". Чомусь жінки впевнені, що піднімаючи штангу (навіть пустий гриф вагою 20 кг) вони стануть такими, як бодібілдери, м’язи будуть нестримно рости, а вага стрімко збільшуватися. П’ять розповсюджених міфів про жіночий фітнес далі.

88631461-1338036176-111_1.jpg (21.14 Kb)
1. "Я стану здоровенною, як Шварценеггер". Це нісенітниці, оскільки для того, щоб накачати великі м’язи, по-перше, треба займатися з гантелями чи штангами однозначно важчими за 10 кг, по-друге, ходити в спортзал регулярно, і, по-третє, повністю змінити режим харчування та сну. У жіночому організмі тестостерону на 75% менше, ніж у чоловічому. А саме цей гормон дозволяє наростити істотну масу м’язів. Легкі навантаження у вигляді випадів з трикілограмовими гантелями дозволять тільки зміцнити тіло та підтримувати форму, але аж ніяк не довести ваші ноги до стану суцільних м’язів.

2. "Якщо я буду качати прес, з живота зникне жир". На жаль, ні. Качаючи прес, ми приводимо в тонус м’язи. Можна зробити собі шикарні шість кубиків, які будуть ховатися за шаром жиру. Справа в тому, що він збільшується та зменшується за конкретною схемою, яку визначила природа: накопичується від центру тіла (від живота) до периферії, а зникає – рівно у зворотній послідовності, – від периферії до центру. Саме тому жир на животі розщеплюється в останню чергу. Спалювання жирової тканини досягається дотриманням кількох простих правил, жодне з яких не має нічого спільного з укріпленням м’язів: здорове харчування та регулярні кардіотренування у певному діапазоні пульсу.

3. "Програма, за якою займається подруга, підходить і мені". Кожна людина індивідуально складена як розумово, так і фізично. Тому для різних людей потрібні різні програми тренувань. Індивідуальна програма враховує багато факторів: фізичний стан, можливі обмеження, пов’язані зі здоров’ям, режим дня, психологічні особливості людини. Також варто пам’ятати, що різні програми орієнтовані на різний результат – схуднення, "сушка" або, навпаки, збільшення ваги за рахунок м’язової маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу потрібно тренуватись, щоб схуднути

4. "Моя подруга пішла до тренажерного залу і набрала вагу. Я туди не піду, бо хочу навпаки – схуднути". Більшість людей, які займаються фітнесом, результатом вважають втрачені кілограми. Але вага не є головним показником тренувань. Оскільки м’язи важчі за жир, часто його надлишок замінюється м’язовою масою. При цьому вага не зменшується, хоча відсоток жиру в організмі знижується. Тому краще орієнтуватися на зменшення сантиметрів на проблемних зонах, а не на показники ваги.

5. "Немає сенсу йти до тренажерного залу, адже для схуднення краще аеробіка, ніж силові тренування". Насправді найкоротший шлях до схуднення – це поєднання силового виду тренінгу та аеробного навантаження. Якщо ви займаєтесь 50 хвилин, наприклад, степ-аеробікою, то спалите більше калорій, ніж якщо б ви займалися на тренажерах. Але після кардіотренування спалення жирів припиниться, у той час як після високоефективного силового тренування обмін речовин у вашому організмі ще деякий час працює у прискореному темпі (тобто ви скидаєте зайву вагу навіть дорогою додому з залу). Так 10 кг м’язової тканини спалюють, в середньому, від 500 до 900 калорій на добу. Тож якщо ви бажаєте позбутись зайвої ваги, скоригувати фігуру чи просто підтримувати своє тіло у формі – не варто боятися тренажерного залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

13:10, 12.09.2014
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 2402

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: