Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Кулінарія / Корисні поради / 10 продуктів, які не бажано їсти на сніданок

10 продуктів, які не бажано їсти на сніданок


Ситний сніданок - запорука енергії на цілий день. Тільки не варто запихати в себе все підряд, в надії швидше насититися. Виявляється, деякі продукти небезпечні для здоров'я, якщо їсти їх на голодний шлунок.

6517_1e234b4282820d8a2837b9d2b0f15124.jpg (71.45 Kb)

Пропонуємо тобі дізнатися, що це за продукти і по можливості не їсти їх на сніданок, щоб уникнути неприємностей.

Цитруси


Апельсини, мандарини та лимони, з'їдені натщесерце, можуть провокувати алергію і сприяти розвитку гастриту. Тому перед тим, як випити склянку цитрусового фрешу, рекомендується щільно поснідати вівсянкою.

Йогурт


Може здатися дивним, що в цьому списку виявився йогурт, адже цей продукт чрезвичной корисний. Так, не сперечаємося. Але вся справа в тому, що саме вранці організму не потрібна допомога йогуртових бактерій, він цілком справляється без них. Тому користь продукту, з'їденого натщесерце, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або з'їсти його на вечерю.

Кава


Кава на голодний шлунок дратує слизову оболонку, підвищує секрецію шлункового соку і сприяє розвитку гастриту. Якщо ваш сніданок складається з одної кави, будьте готові до того, що гіркоти, що володіють жовчогінні властивості і провокують даремний викид жовчі, можуть змусити вас з самого ранку мучитися від болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

-Топ 5 модних та корисних сніданків
-П'ять міфів про корисний сніданок, у які не треба вірити
-Як змусити себе снідати щоранку: 5 простих порад

Сирі овочі


Сирі овочі містять кислоти, які в лічені секунди дратують слизову оболонку шлунка. Тому з'їдені з самого ранку натщесерце помідор, огірок або капуста можуть принести чимало проблем людям з поганим травленням. Помідори, в свою чергу, через великий вміст пектину і дубильною кислоти сприяють утворенню шлункового каменю. Те ж саме, до речі, стосується груші і хурми.

Солодощі


Солодощі шкідливі самі по собі, а вже на голодний шлунок і поготів. Пов'язано це з тим, що відразу після пробудження підшлункова не спроможна виробити належну кількість інсуліну, що загрожує підвищенням цукру в крові і як результат - виникненням захворювань очей і розвитком цукрового діабету. Велика доза цукру, що потрапила в шлунок зранку, змушує підшлункову працювати на знос, а тривале захоплення солодкими сніданками виводить підшлункову залозу з ладу.

Червоне м'ясо


Це досить важкий продукт, особливо зранку, коли організм, не набравшись енергії, ще не в змозі впоратися з такою кількістю білка. Тому вживання складних тваринних білків краще відкласти на обід.

Швидкі сніданки


Хоч реклами і твердять про користь ранкового сніданку з солодких пластівців для здоров'я організму і стрункої фігури, насправді ніякої оспіваної користі ці продукти не приносять. Навпаки, будучи багатим джерелом вуглеводів, швидкі сніданки різко підвищують рівень цукру в крові, в результаті чого в обід вас буде мучити «вовчий» голод, який може привести до переїдання. Підсумок - підвищення ваги. Так що не вірте рекламі і харчуйтеся тільки здоровою і корисною їжею.

Часник


Краще не снідати стравами, приправленими часником. Часник містить речовину алліцин, подразнюючу стінки жовчного міхура і шлунку. В результаті порушується їх рухова активність, а також може виникнути гастроспазм.

Банани


Ну, а банани потрапили в цей список тому, що в них міститься багато магнію, який здатний впливати на діяльність серцево-судинної системи. Безконтрольне вживання цього фрукта на голодний шлунок загрожує ризикам порушення кальцієво-магнієвого балансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

07:10, 01.12.2016
Автор: katerina
Переглядів: 1703

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: