Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Краса, Догляд за тілом / 10 дивовижних фактів про вії

10 дивовижних фактів про вії

Кожна дівчина мріє про красиві великі очі з пишними і довгими віями. Але що ми знаємо про те цінне, яке бережемо і за яким так дбайливо доглядаємо? Ми зібрали найцікавіші факти про вії, які напевно здивують тебе.

pravilnyiy-uhod-za-resnitsami.jpg (25.02 Kb)
1. Вії, як і всі тканини в людському організмі, поступово змінюються: старі відмирають, а на їх місці з'являються нові. У середньому вії живуть близько 3 місяців. Це найжорсткіше і товсте волосся на нашому тілі.

2. Вії ростуть не в одну лінію, а в кілька рядів: по 5-6 рядів на верхній повіці та по 3-5 на нижньому. Що стосується кількості, то верхня лінія вій налічує до 250 волосків, а нижня - 50-100. 3. Прийом деяких знеболюючих і жарознижуючих препаратів може сповільнити ріст вій і навіть волосся. Такими ліками є ібупрофен, парацетамол і аспірин.

4. Історики стверджують, що фарбувати вії - вигадка мешканок Стародавнього Єгипту, які для цієї мети використовували вугілля. А ось перша туш з'явилася вже в 1917 році - її випустила компанія Maybelline.

5. Вії за своїм складом подібні до волосся. Вони також потребують очищення, адже на них осідає пил, піт і косметика. Це ще один привід вмиватися вранці і ввечері.

6. Ріст вій, як і волосся, можна поліпшити. Так, наприклад, застосування ретиноєвої кислоти зміцнює вії. З народних рецептів добре впливає на ріст вій суміш олій: персикова, мигдальна і касторова. В отриману маску також додають вітамін А і навіть вазелін.

7. За колір вій відповідає пігмент меланін. Чим менше меланіну в організмі, тим світліша у нас шкіра, волосся й вії. Але завдяки тому, що гормональний фон у людини може змінюватися, вії можуть потемніти або, навпаки, посвітлішає на кілька тонів.

8. Володарем найдовших вій в світі вважається індієць пхут Рав Мауле. Довжина його вій - 4,7 сантиметра.

9. У 1960 році з'явилася перша кольорова туш. Так співпало, що цього року яскраву новинку запропонували одразу два виробника: Revlon Roll-On Mascara в синьому кольорі і Max Factor Iridescent Mascara Wand - в синьому, зеленому, фіолетовому і золотому.

10. Якщо ти випадково підпалила або обрізала свої вії, не переживай, вони обов'язково виростуть. Але цей процес займе від 3 до 5 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 міфи про догляд за бровами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

08:40, 30.12.2014
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 10512

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: