Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Краса, Догляд за волоссям / 5 способів впоратися з проблемою лупи

5 способів впоратися з проблемою лупи

Взимку з проблемою лупи може зіткнутися будь-яке волосся. І в цьому немає нічого дивного. Адже в холодну пору року на шкіру голови впливає безліч факторів: низька температура повітря, теплі головні убори, сухість повітря в приміщенні, нестача вітамінів. Але не все так страшно! Головне слідувати декільком правилам, і всі проблеми будуть легко розв'язні.

hair_beauty_1_thumb2.jpg (29.9 Kb)
Лупа з'являється через грибок, який мешкає на шкірі голови. І варто тільки імунній системі трохи похитнутися, як він починає бурхливо розмножуватися.

1. Якщо раптом ти виявила на волоссі неприємні лусочки, не панікуй. Перш за все, спробуй змінити шампунь і постарайся використовувати менше засобів для укладки. Можливо, це реакція на один з продуктів. А можливо, це просто сезонна неприємність, яка виникла через перераховані вище зимові явища. Добре, якщо час від часу ти будеш користуватися спеціальними, глибоко очисними і зволожуючими шампунем і маскою.

2. Якщо цих заходів виявилося недостатньо, на допомогу тебе прийдуть спеціальні лікувальні шампуні від лупи. Головне визначити, з яким видом лупи тобі належить боротьба: жирною або сухою. Жирна лупа з'являється через надлишок шкірного сала. Лусочки злипаються у великі пластівці і закупорюють волосяні фолікули. Через це волосся виглядає неохайно, порушується його дихання. А ось суха лупа, навпаки, з'являється через дефіцит шкірного сала. Шкіра тоді починає лущитися, свербіти, а волосся стає надто ламкими. Лікувальний антісеборейний шампунь зазвичай застосовують не частіше одного разу на тиждень. Якщо в парі з ним йде спеціальний бальзам або кондиціонер, то обов'язково використовуй і його. Щоб досягти результатів, користуйся такими засобами не менше місяця. Якщо на упаковці написано, що шампунь підходить для частого застосування, значить він менш концентрований, а значить і менш ефективний. Лікувальний шампунь обов'язково чергують із іншими зволожуючими засобами. Також в шкіру голови корисно втирати спеціальні лікувальні антісеборейні лосьйони і користуватися спеціальними масками.

3. Спробуй зробити вдома такі лікувальні маски:

При жирній лупі: змішай 3 ст. л. настоянки календули з невеликою кількістю касторової олії (в аптеці ти навіть можеш знайти спеціальну касторову олію від лупи) і увітри в шкіру голови. Оберни рушником і залиш маску на 30 хвилин. Потім змий і в кінці обполосни підкисленою лимоном водою.

При сухій лупі: змішай 2 жовтки, сік половинки лимона і 1 ч. ложку реп'яхової олії. Оберни голову попередньо нагрітим рушником і залиш на 1 годину. Потім змий не надто гарячою водою.

4. Роби масаж шкіри голови. Його можна робити під час нанесення на волосся лікувального засобу. Така процедура покращує кровопостачання волосяних цибулин, постачає їх киснем і живильними речовинами.

5. Якщо проблема лупи продовжує турбувати, звернися до лікаря-трихолога, який проведе діагностику стану твого волосся і призначить відповідне лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно сушити волосся

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

07:10, 06.01.2015
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 1752

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: