Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Кар'єра / 3 речі, які не можна говорити на роботі

3 речі, які не можна говорити на роботі

Важливо не тільки те, що ми говоримо на роботі, але і те, як ми це робимо. Тому ми виявили 3 правила золотого спілкування, щоб всі відчували себе максимально комфортно, а робота приносила лише задоволення.

5fffcf536d84f8a66741b2deda6215f1_cropped_630x350.jpg (17 Kb)

1. Не можна: я зробив це, моя заслуга, для мене так краще

Замінити на: разом з командою, спільними зусиллями, наша робота

Чому: Звичайно, не можна повністю виключити ці слова зі свого лексикону, але можна хоча б постаратися уникати їх надмірного вживання. Уяви сама: весь ваш відділ займався важливим звітом (презентацією, проектом, укладенням договору) і тут ти з гордістю (чому б і ні) кажеш: "Це було так важко, але я впоралася. Слава богу, у мене тепер буде час на улюблене хобі". Всі інші колеги будуть як мінімум з подивом дивитися на тебе, адже кожен з них вклав свій час, сили і бажання для реалізації задуманого. Не забувай про заслуги інших людей! Навіть якщо тобі випала честь говорити про проект від своєї особи обов'язково згадуй та інших учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила "виживання" на новій роботі: як пройти випробувальний термін?

2. Не можна: я не можу впоратися, я не хочу, я не буду цього робити

Замінити на: є задача, ми зробимо це тоді, існують пріоритети

Чому: Безумовно, завжди існують моменти, коли ти дійсно не можеш виконати якесь завдання. Може бути, не вистачає ресурсів, часу, а можливо, це зовсім не твої обов'язки. Але не завжди про це варто говорити вголос саме в такій формі. Якщо ти відчуваєш, що дійсно перевантажена, а на твоїх плечах і без того велика відповідальність, просто покажи це. Розкажи про пріоритети в роботі, над чим ти зараз працюєш, скільки сил вкладаєш і коли плануєш завершити розпочате. Але будь ласка, уникай дратівливих слів: "не хочу", "не можу" і "не буду".

3. Не можна: висловлювати всі свої знання

Замінити на: корпоративні норми спілкування
Чому: Не дарма ж колись придумали корпоративну етику! Навіть якщо ти дійсно знаєш все краще за інших, не варто показувати свою перевагу при будь-якому зручному випадку. Не забувай, що все, що ти говориш, має вагу і вплив на інших людей. Будь делікатна, поважна і професійна - колеги будуть відповідати тобі тим же.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

09:00, 09.07.2015
Автор: maruna
Переглядів: 1457

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: