Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Кар'єра, Шукаємо роботу / 7 порад як правильно пройти співбесіду

7 порад як правильно пройти співбесіду

Багато хто починає нове життя, змінивши роботу. Однак не у всіх це виходить вдало. Часом ми сприймаємо співбесіду як власну перевірку на міцність і профпридатність, забуваючи оцінити за тими ж параметрами роботодавця. Від страху отримати відмову погоджуємося на незручні умови. А потім, коли робота не приносить задоволення, мучимося. Добірка порад, щоб витримати співбесіду на всі 100.

1hel0.jpg (13.61 Kb)
Що розповісти
Є роботодавці, які хочуть дізнатися все про твоє життя, починаючи зі шкільної лави, є ті, кому цікаві твої досягнення лише за останні 5 років. Готуйся до ревізії своїх перемог. Заздалегідь склади список усіх займаних тобою посад і досягнень у кожній з них. Навіть якщо у тебе мало досвіду, розкажи про студентську активність, про волонтерство, якщо ти ним займалася. Будь-яка діяльність і грамотна розповідь про її результати зіграють тобі на руку.

Як розповісти
Якщо хочеш здобути бажану посаду, структуруй свою промову. Поділися робочими заслугами по наростаючій - від маленьких перемог до більш значущих. Використовуй "активні" дієслова: розробила, розвинула, впровадила, досягла, прискорила, збільшила, привернула, просунула. Підсумувавши результати роботи в кожній зі своїх посад. У майбутнього боса повинно скластися чітке розуміння завдань, які стояли перед тобою і способу їх реалізації. Зараз роботодавець приділяє велику увагу не освіті і досвіду роботи, а вмінню вирішувати робочі завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційна робота: 4 причини погодитися і відмовитися

Як відповідати
Питання "чому ви вибрали саме нашу компанію?" ставить багатьох у глухий кут. Відповідай гідно, наприклад, так: "Робота в цій компанії пов'язана зі сферою діяльності, яка приваблює мене останні роки ... (розкажи про цю сферу)". Підкресли, що інтереси і цілі організації відповідають твоїм вмінням: "Завдання, які стоять переді мною дозволять мені використовувати весь мій професійний досвід, а саме ...". Врівноважуй всі свої недоліки і брак досвіду сильними сторонами, озвучуючи їх разом. При цьому не називай свої слабкі сторони недоліками. Це твої особливості. Говорячи про них, заявляй, що в майбутньому ти маєш намір розвинути в собі нові професійні якості.

Що запитати у роботодавця
Скорочення настільки залякали всіх навколо, що, влаштовуючись на роботу, мало хто цікавиться, чому звільнилася конкретна вакансія. Кращою відповіддю роботодавця, звичайно, стане "переїзд співробітника" або його "догляд за дитиною". В інших випадках уважно постався до причин відходу попереднього кандидата. Вони допоможуть зрозуміти, чи зможеш ти ужитися з майбутнім керівником, його вимогами і колективом у цілому. Також з'ясуй свої першочергові завдання. Часом вони не збігаються з тією глобальною метою, заради якої ти прийшла в компанію. Якщо ти усвідомлюєш, що не зможеш їх виконувати, то краще відмовитися від вакансії. Обов'язково розпитай роботодавця про особливості, а також позитивні і негативні сторони роботи на даній позиції. Кадровик або майбутній керівник повинні розуміти, що тобі пропонують. Якщо вони не до кінця усвідомлюють, з якими складнощами може зіткнутися співробітник, тоді вони не зможуть адекватно оцінити твій потенціал, старання і професіоналізм.

Як говорити про гроші
Влаштовуючись на нове місце, не соромся обговорювати свою зарплату, її перегляд і бонуси. Якщо обов'язки і кар'єрні перспективи тебе влаштовують, обговори свій фіксований оклад та коригування на курс інфляції. Також запитай про можливі премії за результатами роботи: як часто на них можна розраховувати, за які заслуги. Дізнайся, що станеться в разі зміни твого функціоналу і як це відіб'ється на компенсації праці.

Що надіти
Різні посади і компанії припускають різні дрес-коди, це треба враховувати в першу чергу. Знаючи, куди і на яку посаду йдеш, використовуй в своєму образі три кольори - білий, червоний або синій. Білий колір транслює благородство і відкритість, а червоний - енергійність і активність, а синій вселяє співрозмовнику, що ви надійний партнер. Сміливо вибирай чорний. Цей колір заспокоює, а також стимулює співрозмовника до контакту "очі в очі", тому як не відволікає увагу на себе.

Який аромат вибрати
З парфумом головне не перестаратися. Правильно підібраний аромат може не тільки доповнити твій образ, а й поліпшити сприйняття інформації на переговорах з роботодавцем, заспокоїти або, навпаки, додати сил, енергії. Вибирай композиції з нотками троянди, ванілі, малини і бергамота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

11:00, 31.07.2015
Автор: maruna
Переглядів: 1781

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: