Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Кар'єра, Офісний планктон / 3 риси хорошого шефа

3 риси хорошого шефа

Чому люди йдуть з роботи? Зрозуміло, причин може бути багато, але дослідження вказує на один сумний факт: найчастіше проблема не в низькій зарплаті, поганій посаді або бажанні знайти в житті щось нове. Кожен другий працівник, що подає заяву про звільнення, бо просто не хоче більше бачити свого боса.
То ж як стати відмінним босом або знайти хорошого роботодавця - читайте у МіЛеді!


42-21711856.jpg (26.03 Kb)
1. Послідовне і продуктивне спілкування
Спілкування в цілому можна вважати позитивним імпульсом для розвитку робочих відносин. Будь то розмова віч-на-віч, збори, телефонна розмова або листування в мережі, всі ці методи хороші. Співробітники, які беруть участь у регулярних зустрічах з начальниками, значно щасливіші своїх колег, які відсиджуються в кутку. Імовірність позитивної відповіді на питання про те, чи подобається людині його бос, за наявності періодичних "планерок" і "летючок" зростає в три рази. Ще краще ситуація у тих, хто з начальником спілкується щодня і використовує широкий інструментарій - від листування до живого спілкування. Нарешті, розмови на абстрактні теми також сприяють позитивному настрою. Зрозуміло, багато в чому створення такої атмосфери залежить саме від начальника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Топ-6 порад як порозумітися на роботі

2. Обговорення продуктивності роботи і вибір цілей
У США прийнято щорічно підбивати підсумки діяльності кожного окремо взятого співробітника в його ж інтересах. Людина може подивитися на свої перемоги і невдачі та накреслити план дій на майбутнє. Однак радимо спілкуватися на такі теми не раз на рік. Хороший начальник зможе м'яко, але дохідливо пояснити, до чого працівник повинен прагнути, щоб робота приносила йому бажані результати. Обговорювати треба не тільки ті завдання, які поставлені, але і в цілому сферу відповідальності конкретного співробітника, а також потрібно допомагати йому ставити перед собою особисті цілі в роботі. На думку дослідників, реалістичні очікування і розуміння ситуації, в якій знаходиться працівник, є одним з ключових доданків хорошої роботи. І знову саме бос здатний направити свого підлеглого по вірному шляху, так як керівник бачить не тільки конкретний випадок, але і всю ситуацію в цілому, а його слово має вагу.

3. Акцент на сильних сторонах, а не на слабкостях
Є два підходи до підвищення кваліфікації підлеглих: можна або змушувати їх боротися з їхніми недоліками, або заохочувати в тих справах, які вони вміють робити добре. Система покарань, а також публічне приниження за відсутність необхідних навиків може мотивувати людину до роботи, але не додасть очок популярності босові. У той же час акцент на сильних сторонах співробітника допомагає налагодити адекватні відносини і при цьому поліпшити якість роботи. Тут роль грає і необхідність визначення ролей. Співробітник повинен якомога швидше зрозуміти, яке місце в компанії він повинен займати. Начальник зі свого боку зобов'язаний звертати увагу на ті навички, які у підлеглого найбільш розвинені, і пропонувати відповідні завдання або навіть вакансії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

13:00, 01.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 3230

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: