Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Кар'єра, Сім’я і відносини / 6 порад, які допоможуть все встигати

6 порад, які допоможуть все встигати

Елементарні прийоми, які змінять ваше життя розповість МіЛеді.

e3f7f3d28bd3a523bb345b79087663de.jpg (18.95 Kb)
1. Визначіться з вашими бажаннями і цілями
Перш ніж освоювати конкретні інструменти управління часом, важливо розібратися в тому, на що ви витрачаєте цей цінний ресурс. Заради чого саме ви проводите вихідні в офісі, для чого вивчаєте англійську, навіщо вам потрібні тренування в спортзалі, чи дійсно вам цікава професія, яку ви вже котрий рік освоюєте? Ця рада здається неймовірно проста, але сформулювавши точно свої цілі ви зможете правильно планувати час.

2. Ретельно плануйте
Управління часом неможливо без планування - як правило, нездатність досягти поставлених термінів і зриви дедлайнів пов'язані не з лінню або відсутністю мотивації, а з недоліками планування. . Щоб досягнення мети не обернулося розчаруванням, визначте пріоритети і встановіть реалістичні терміни для кожного завдання: в добі, як не прикро, всього 24 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як прийняти правильне рішення в стресових ситуаціях

3. Висипайтесь
Порада стара як світ, але від того не менш актуальна: причина хронічної втоми, запізнень і нездатності планувати часто полягає в банальному недосипі. Так що обов'язковим кроком на шляху до управління часом має стати залізне правило: 8:00 сну на добу протягом місяця - цього буде достатньо, щоб ввести повноцінний відпочинок у звичку.

4. Розставляйте пріоритети
Особливо актуальна ця порада в ситуації, коли один форс-мажор змінюється іншим, а список справ здається нескінченним. Розділіть більш важливі та менш важливі справи і виконуйте їх по черзі.

5. Не бійтеся просити про допомогу
Або, кажучи бізнес-мовою, частіше делегуйте. Відомо, що від невміння планувати час і хронічного цейтноту страждають найчастіше перфекціоністи, які вважають, що ніхто не здатний впоратися з роботою краще, ніж вони самі, і від того вічно перевантажені, втомлені і нічого не успішні. Подумайте, що з ваших домашніх справ можна передоручити іншим членам сім'ї і до вирішення яких завдань можна підключити підлеглих.

6. Усуньте "поглиначів часу"
Або хоча б встановіть для них ліміт. Заради експерименту щодня фіксуйте в щоденнику кількість хвилин, витрачений на бездумне читання постів в соцмережах, обговорення пліток з нецікавими людьми або перегляд не надто змістовних телешоу. Результат може вас здивувати: як правило, ми недооцінюємо силу своїх звичок і не помічаємо, як безжальні поглиначі часу позбавляють нас цінних хвилин і навіть годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

17:00, 19.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1731

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: