Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Дім і декор / 8 шокуючих помилок, які ти робиш у ванній кімнаті

8 шокуючих помилок, які ти робиш у ванній кімнаті

Рутинні операції миття рук і чищення зубів ми виконуємо на автопілоті, не замислюючись про деталі. Звичка - це хитрість природи: роблячи щось машинально, ми економимо енергію для більш важливих речей. Але вона ж надає нам і ведмежу послугу, коли виявляється, що ми щось робимо не так. Наприклад, багато допускають ці вісім помилок, користуючись ванною та туалетом. І варто постаратися поміняти свої звички - заради здоров'я.

remont-vannoyi-kimnaty-foto.jpg (25.15 Kb)
Не закриваємо кришку унітазу, коли спускаємо воду.
60% учасників проведеного опитування зізналися, що у них немає цієї важливої гігієнічної звички. А тим часом, якщо кришку залишити відкритою, краплі унітазний води, бактерії і мікроскопічні частинки того, що ми, власне, змиваємо, розлітаються в усі сторони під напором води і можуть полетіти навіть на шість метрів від унітазу (хоча не у кожного, звичайно, такі хороми). Вперше ця тема була піднята в дослідженні 1975 року, і з тих пір даний факт підтверджувався не раз. Бактерії, що розлетілися по всій ванній, можуть жити досить довго - тому варто обзавестися корисною звичкою опускати кришку.

Зберігаємо зубну щітку в аптечці.
Хтось думає, що це хитрий спосіб тримати щітку подалі від туалетних бактерій (особливо якщо санвузол суміщений). Але тут є свій мінус: у закритій шафці щітка не висихає як слід, і на ній створюється сприятливе середовище для розмноження бактерій. Так що краще зберігати щітку просто в склянці.

Залишаємо косметику і кисті для макіяжу на піддзеркальнику.
Все, що ти наносиш на обличчя, повинно знаходитися подалі від туалетних мікробів. До того ж вологість ванної забезпечує хороше життя мікробам в баночках з косметикою. До речі, не забувай частіше міняти косметику, кисті, спонжи та аплікатори.

Використовуємо мочалку занадто довго.
Бактерії обожнюють пухнасті мочалки: осередки губок і сіток, призначені для того, щоб мило збивати в піну, для мікробів - як будиночки. Тому міняй мочалку частіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як зробити кожен ранок приємним

Вішаємо вологі рушники на гачки.
Банні рушники можна прати через кожні три використання - але тільки за умови, що ти сушила їх в розправленому вигляді. Якщо вішати рушник на гачок, волога і залишки мила залишаються в складках, і там чудово проводять час всюдисущі бактерії і навіть цвіль.

Забуваємо провітрювати в санвузлі.
Якщо там немає вікна і у вентиляційну віддушину не вбудований вентилятор, то хоча б відкривай двері навстіж після того, як приймеш душ або ванну.

Не миємо душову фіранку.
Опитування показали, що 42 відсотки населення не приділяють уваги цій невеликій, але важливої деталі. Якщо у вас небажання відтирати фіранку вручну, можна прокрутити її в машині в режимі делікатного прання. Щоб запобігти появі цвілі, після душу тримай фіранку розправленою і не зрушуй її убік гармошкою, поки вона не просохне.

Користуємося стільниковим в санвузлі.
Якщо ти пишеш есемески або граєш в ігри на телефоні, сидячи на унітазі, подумай: все, чого ти торкаєшся в цьому приміщенні, містить певну кількість туалетних бактерій і мікрочастинки фекалій, і в підсумку виявляється на телефоні. Руки-то ти потім помиєш, але телефон навряд чи продезенфікуєш. А потім тобі подзвонять - і ти прикладеш його до обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 07.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 7188

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: