Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / Чому критичні дні не приходять: 8 причин

Чому критичні дні не приходять: 8 причин

За підрахунками, найжахливіший час місяця повинен б уже наступити - а його все немає? Є кілька причин такої затримки, читай подробиці у нашому матеріалі...

3c08b85cd0b0c4523dad30632360d4b9_cropped_630x350.jpg (17.16 Kb)
1. Вагітність.
Симптоми вагітності на ранніх термінах так схожі з симптомами ПМС (груди набухли, настрій скаче і все таке) і це може збивати з толку.Так що, якщо тобі є що згадати про своє сексуальне життя за останній час, краще не поскупись на тест навіть за невеликої затримки.

2. Ти довгий час п'єш протизаплідні таблетки.
Деякі їх різновиди можуть стати причиною того, що місячні стають мізерними або пропадають зовсім.

3. Проблеми зі щитовидною залозою.
Ця залоза регулює обмін речовин, виробляє гормони, управляє температурою і робить інші важливі для організму речі. Якщо вона працює занадто або, навпаки, недостатньо жваво, це може зупинити овуляцію і стати причиною нерегулярного менструального циклу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Їж і спи: 6 закусок для здорового сну

4. Ти перестаралася зі спортивними тренуваннями або дієтами.
Якщо спортзал - твій дім рідний, ти перевтомлювалася, мало їла, швидко скинула вагу або страждаєш від розладів харчової поведінки, це теж може стати причиною аменореї (відсутності місячних). Особливо якщо твій ІМТ нижче 18-19.

5. Ти щойно припинила приймати протизаплідні таблетки.
Вони чітко регулюють твій цикл, і, коли ти припиняєш їх приймати, ледачий організм може не відразу згадати, як це робити самому. Йому може знадобитися час, щоб зібратися з думками. Часом проходить пара місяців, перш ніж менструації відновлюються.

6. Стрес.
Якщо у тебе немислимі навантаження на роботі або в інституті чи інші життєві проблеми, твоє тіло може вирішити, що зараз не час народжувати. І призупинить цикл. Якщо на цьому тлі ти пропустиш одні місячні або вони затримаються - не страшно. Але якщо ти пропускаєш цикл за циклом - пора звернутися до лікаря.

7. Серйозний набір ваги.
Повні дівчата ризикують так само, як і занадто худі. Як підрахували австралійські дослідники, у жінок, що страждають ожирінням, нерегулярний цикл зустрічається в два рази частіше, ніж у тих, чия вага в нормі.

8. У тебе нові сусіди по квартирі або гуртожитку.
Багато помічали, що організми жінок, які проводять багато часу в суспільстві один одного, люблять синхронізувати цикли. Це може бути забавною міською легендою, але навіть лікарі вірять, що в ній є частка правди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

21:30, 27.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 2495

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: