Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 8 причин їсти гранат

8 причин їсти гранат

Гранат - дуже смачний і універсальний продукт. Він володіє фантастичними достоїнствами. Один гранат містить в середньому близько 100 зерен і близько 100 калорій, що робить його ідеальною низькокалорійною закускою для тих, хто хоче схуднути.

depositphotos_218715_original-630x418.jpg (32.21 Kb)
1. Гранат допомагає знизити рівень поганого холестерину
Цей фрукт містить потужні антиоксиданти, які позитивно впливають на багато систем організму. Зокрема, вони допомагають зменшити кількість поганого холестерину, знизити тиск і зменшити ризик серцево-судинних захворювань. З'їдайте одне гранат протягом дня, або додавайте зерна в салати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чим корисні яблука?

2. Гранат знижує рівень цукру в крові
Ця його властивість робить його особливо цінним фруктом для діабетиків і людей, схильних до різких стрибків рівня цукру в крові. Цукор, як відомо, є винуватцем багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, рак, ожиріння, цукровий діабет і проблеми зі шкірою. Незважаючи на те, що сам гранат вважається "солодким" фруктом, його глікемічний індекс - всього 35, тобто, такий же як у сирої моркви, і всього на 5 пунктів більше, ніж у зеленого яблука.

3. Гранат покращує роботу мозку
Через високий вміст потужних антиоксидантів, стимулюючих також мозкову діяльність, гранат здатний позитивно впливати на мозок. Цей фрукт допомагає поліпшити пам'ять і функції нервової системи, підвищує когнітивні (тобто пізнавальні) здібності.

4. Гранат які сприяє зниженню тиску
Дослідження доводять, що гранат здатний знижувати високий кров'яний тиск. Ці фрукти особливо корисні для гіпертоніків. Гранатовий сік (звичайно, свіжий, без додавання цукру) і зерна граната також добре впливають на артеріальні стінки.

5. Гранат покращує настрій
Коли наступного разу у вас буде поганий настрій, розріжте гранат і не поспішаючи поласуйте його зернами. Ви відчуєте себе набагато краще. Гранати допомагають підвищити рівень серотоніну в мозку і контролювати перепади настрою. Також гранат може запобігати тривожність і депресію. Вогким осіннім вечором, коли все набридло, додайте у свій звичний вітамінний коктейль зерна граната і трохи гіркого шоколаду. Кажуть, це поєднання творить справжні дива - і настрій поліпшується, і думки прояснюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

08:10, 28.11.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1822

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: