Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 медичних причин слухати музику

5 медичних причин слухати музику

Налаштовуй свій плеєр на улюблену музику!

435kupekpkp.jpg (902.58 Kb)
Поліпшення настрою
Ні, вам це не здається - музика дійсно піднімає настрій, і це має фізіологічні причини. Справа в тому, що звуки активізують ті частки мозку, які відповідають за наші емоції. Протягом лічених секунд відбувається ідентифікація: ваш мозок визначає, чи подобається йому ця мелодія. Якщо це так, відбувається викид допаміну, гормону, що відповідає за наші позитивні емоції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 здорові звички для сяючої шкіри
 
Спогади про хороше
Нервові клітини при перших звуках незнайомої, але приємної слуху музики встановлюють між собою стійкі зв'язки. Так що, коли ви чуєте цю музику повторно, мозок миттєво її згадує. А також згадує і те, що ви робили і що ви відчували в той момент, коли вона звучала.

Зменшення стресу і частота серцевих скорочень
Тиха музика може допомогти вашому організму справитися зі стресом, адже під час її прослуховування зменшується вироблення гормонів стресу - таких, як кортизол і адреналін. Помічено: коли людина слухає тиху спокійну мелодію, у неї знижується кількість серцевих скорочень, дихання стає глибше і рівніше. Тиху музику особливо корисно слухати гіпертонікам.

Нормалізація метаболізму
Заспокійливі звуки мають тенденцію збільшувати вироблення гормону росту. Якщо ви - доросла людина і вже не ростете, знайте: цей же гормон відповідає за нормалізацію обміну речовин! Ще один цікавий факт: гормон росту може запобігти виникненню небезпечного запалення.
 
Сприйняття болю
Всі види музики без винятку (звичайно, ті, які вам приємні на слух) практично миттєво полегшують біль: вона здається не такою інтенсивною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 08.06.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1579

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: