Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 4 причини, чому болять груди

4 причини, чому болять груди

У яких випадках варто турбуватися, а в яких - ні? Як полегшити неприємні симптоми?

few43r345.jpg (161.15 Kb)

1. Ти регулярно помічаєш, що молочні залози збільшуються в розмірі і всього лише за тиждень перестають уміщатися в улюбленому бюстгальтері ...
... При цьому ти відчуваєш таке відчуття, немов вони набрякли. Потім все встає на свої місця. Зазвичай набухання грудей відбувається безпосередньо перед початком менструації. Це трапляється не з усіма жінками, але з багатьма, і є одним із симптомів ПМС. Пройде менструація - зникне і симптом.

2. Груди болять практично невпинно
Набухання і підвищена чутливість грудей в такт циклу - нормальне явище, і турбуватися про нього не варто (звичайно, за винятком тих випадків, коли це настільки нестерпно, що заважає тобі жити. Тоді, звичайно, йди до лікаря). Але якщо так відбувається весь місяць - шукай іншу причину. Наприклад, нею може виявитися вагітність. Або, навпаки, новий спосіб контрацепції: якщо ти перші місяць-два п'єш гормональні протизаплідні таблетки, організм може відреагувати подібним чином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порад, щоб позбутись страху перед невдачами

3. Біль відчувається тільки з одного боку
Важливий момент: болить тільки один бік або обидва. Якщо обидва - найімовірніше, що причина в змінах гормонального фону. Якщо один - це може бути пов'язано з наявністю певних інфекцій (навіть не у жінок, що годують) або кісти. Кіста відчувається як невеликий пухирець і повинна зникнути з приходом нового циклу. Якщо ні - звернися до лікаря. Інфекція може викликати не тільки біль, але і виділення з соска. З'явитися вона може навіть через таку рядову процедури, як вищипування волосків, що ростуть навколо ареоли. Лікар підбере антибіотики.

4. У грудях намацуються множинні ущільнення
Якщо до того ж до болю в грудях намацується безліч нерівностей, це може бути ознака мастопатії (фіброзно-кістозної хвороби). При наявності цього захворювання теж необхідно звернутися до фахівця і регулярно проходити огляд.

Джерело: cosmo.ru

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 06.08.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 2706

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: