Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 міфів про сон, які ми розвінчуємо

5 міфів про сон, які ми розвінчуємо

Насправді, не все з того, що ви чули про сон - цілковита правда.

-00iuuhn.jpg (150. Kb)
Треба спати не менше 8 годин на добу
Насправді, це не зовсім так: тривалість сну - річ суто індивідуальна і залежить від віку, темпераменту, особливостей організму. В середньому, нормальна тривалість сну дійсно становить близько 7 годин, проте вас не повинні вводити в оману ці середні показники. З 100 чоловік більшості дійсно необхідні 7-8 годин сну, але серед них будуть і ті, кому цілком достатньо 5 годин. А будуть і такі, яким для нормального самопочуття потрібні всі 9 годин!
 
Треба рано лягати і рано вставати - це запорука здоров'я, бадьорості і удачі
Не зовсім правильне твердження, адже все залежить від того, жайворонок ви чи сова. Близько 10% населення планети є жайворонками, 20% - сови, інша ж частина - люди, які можуть пристосуватися і до раннього, і до пізнього вставання. До речі, приналежність до сов або жайворонків закладена генетично, і якщо ви потрапили в 20% повноцінних сов, то ніяка самодисципліна не зможе переробити вас в жайворонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний сніданок для стрункості

Стакан теплого молока забезпечить міцний сон
Молоко містить амінокислоту триптофан, яка необхідна для виробництва серотоніну й мелатоніну - саме ці гормони необхідні для міцного сну. Однак в склянці молока кількість триптофану явно недостатня, щоб якось вплинути на ваш сон.
 
Нічний сон не повинен перериватися
Вважається, що якщо нічний сон порушений, то з ранку людина відчуває себе сонною, але це не зовсім так. Справа в тому, що ми спимо циклами, приблизно по 90 хвилин кожен. Протягом одного циклу є фаза глибокого сну і фаза поверхневого сну. У проміжках між циклами ми можемо прокинутися: для того, щоб сходити в туалет, перевернутися з одного боку на інший, закрити кватирку. Ці короткі періоди неспання вважаються цілком нормальними і не впливають на якість сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий спосіб швидко схуднути

Алкоголь допомагає заснути
Так, спиртне є седативним засобом, який скорочує проміжок часу, який нам потрібен, щоб заснути. Алкоголь "відправляє" нас прямо в фазу глибокого сну в першій половині ночі. Але слідом за цим, у другій половині ночі, ви розраховуєтесь за вечірнє застілля порушенням сну. Адже спиртне має зневоднюється ефект, і ви напевно прокинетеся під ранок від спраги.

Джерело: goodhouse.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

00:45, 13.09.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1605

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: