Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Хобі / 6 фактів, які не дають тобі здійснити мрію

6 фактів, які не дають тобі здійснити мрію

Про що ти мрієш? У тебе взагалі є мрія? Або була, але ти махнула на неї рукою? Ми всі повинні мріяти, щоб чогось добитися. Це не обов'язково щось піднесене або нездійсненне, на кшталт "стати балериною", коли тобі під сорок. Можна мріяти продовжити освіту, змінити роботу або відкрити свою маленьку пиріжкову на розі. Про те, щоб присвятити себе тому, що тобі по-справжньому подобається; про сімейне щастя і романтичні стосунки. Але часом ми відмовляємося від мрії. Знаходимо занадто багато "непереборних" перешкод, дозволяємо сумнівам ставити нам палиці в колеса. Ось що вбиває наші мрії ...

dreams.jpg (17.8 Kb)


1. Страх
Боятися буває корисно: страх захищає нас від небезпеки і не дає робити дурниці. Але не можна дозволяти страху замкнути тебе в чотирьох стінах. Боїшся невдачі? Відмови? Що інші люди подумають або скажуть про тебе? Що високі очікування не виправдаються? Побоюєшся тих зобов'язань, які тягне за собою успіх?
Перший крок до подолання страху - це визначити, чого саме боїшся, і подивитися своєму страху в очі. Не кожен на це здатний самостійно (так, це важко), тому непогано звернутися за допомогою і підтримкою до хорошого друга, родича або партнера.

2. Невпевненість
Сумніваєшся в своїх силах і здібностях? У всіх бувають невдалі дні. Іноді ми приймаємо виклик і кидаємося доводити, що все можемо, наперекір невдачам, іноді - опускаємо руки. Справитися з невпевненістю можна так само, як і зі страхом: розпізнати і знешкодити.
Оточи себе позитивними людьми, які надихнуть тебе на те, щоб все подолати. Тобі не потрібно, щоб хтось твердив "Ну і з чого ти взяла, що зможеш?" Або "Де ти гроші на це візьмеш?". Ти і сама знаєш слабкі сторони своєї затії. Краще згадай про свої сильні сторони, які допоможуть вирішити всі завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Покупки, які роблять нас щасливими

3. Лінь
Мрії залишаться мріями, якщо не приймати ніяких рішень і не здійснювати потрібних дій. Деяким просто подобається тримати в голові список речей, які вони могли б зробити, і відкладати їх виконання на невизначений термін. "Завтра", "З понеділка", а зараз - "Лінь", "Я не в настрої"... І так проходять роки.
Інший варіант: лінь змушує робити щось недбало, і плоди халтурної роботи встануть на шляху до мрії.

4. Нерішучість
Цілком можливо, що ти не береш рішення почати рухатися до мети, бо не можеш прийняти рішення. Новий захід - це певний ризик, ти не знаєш, як все обернеться, тобі страшно починати. Тобі й не потрібно кидатися з головою в ризиковане підприємство, в якому все поставлено на карту. Зроби все можливе, щоб підстрахуватися, придумай план "Б", зваж усі "за" і "проти". Це змусить тебе відчувати себе трохи комфортніше.

65nzzuakouo.jpg (15.7 Kb)

5. Залежність від сформованих обставин
Правда, набагато простіше йти по накатаній колії? Звичне життя як воно є не так вже й погане? Можливо, треба просто змиритися з синицею в руці? Залишитися на нудній низькооплачуваній посаді, жити де живеш і з ким живеш, не шукати кращого?
Так, це простіше. Але не пошкодуєш ти в старості, що навіть і не спробувала змінити свою долю? Напевно, варто було хоча б спробувати.

6. Думка про те, що "Життя взагалі не цукор"
Якщо вважати невдачі і посереднє існування нормою, то дуже важко змусити себе щось робити для досягнення своєї мрії. Такі люди часто навіть і не бачать сенсу в тому, щоб мріяти!
Таке ставлення може виникнути з минулих невдач або коли немає доброго прикладу серед найближчого оточення.
Якщо ти відчуваєш, що тобою керує подібний настрій, але все ж хочеш щось змінити, спробуй знайти хорошу рольову модель, людини, яка змогла вирватися з полону рутини і домігся того, що хотіла, або яка просто вислухає, зрозуміє і підтримає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

22:30, 09.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1751

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: