Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини / Дім і декор / 6 домашніх справ, які вбивають вас

6 домашніх справ, які вбивають вас

Виявляється, ми й гадки не маємо, що вдома зосереджено 65% причин застуд, алергій та інших захворювань. Те, що ми робимо по будинку, робить великий вплив на наше здоров'я.

0_d29ca_34311c69_xl.jpg (31.16 Kb)
Використання губки
Губка - це найбрудніший предмет, який лежить на кухні у кожного. По суті, користуючись губкою, ми маємо справу з мертвими тваринами, що мешкають на наших столах і в раковині. Сире м'ясо може кишіти різними бактеріями: від кишкової палички і сальмонели до небезпечних вірусів. Більшість людей використовують губки для протирання всього підряд на кухні. Це і посуд, і стільниці, і обідній стіл. Як не дивно, але чим ретельніше ви намагаєтеся відчистити стільниці губкою, тим більше мікробів ви поширюєте навколо.

Губка. Рішення
Занурюйте губки в розчин відбілювача або спеціальний розчин для протирання поверхонь. Це найкращі і дешеві бактерицидні засоби. Після кожного використання губки дайте їй добре висохнути, це допоможе вбити багато мікроорганізмів. Щотижня залишайте губку в мікрохвильовці на 1-2 хвилини. Для цього візьміть чашку, налийте в неї трохи води і покладіть в чашку губку. Вода буде кипіти, а мікроби тим часом загинуть.

Пилосос
Звичайні пилососи призначені для того, щоб очистити наші підлоги від бруду. У той же час пилосос турбує найдрібніші частинки пилу, які спокійно лежали на домашніх предметах, а після пилососа починають витати в повітрі. Пилосос не розрахований на поглинання цих найдрібніших частинок, тому вони продовжать літати в повітрі, стаючи джерелами алергії. Найдрібніші частинки пилу також є концентрованими джерелами важких металів і пестицидів.

Пилосос. Рішення
Якщо ви страждаєте на алергію, то використовуйте пилосос зі спеціальним HEPA-фільтром, який видаляє найдрібніші частинки з великою ефективністю.

Подушки й матраци
У середньому, людина щогодини втрачає 1,5 мільйона клітин і потіє, навіть коли нічого не робить. Клітини шкіри осідають на наших подушках і матрацах, що є сприятливим середовищем існування для постільних кліщів. Матрац збільшується у вазі в 2 рази кожні 10 років. Це пов'язано з накопиченням у ньому людського волосся, клітин шкіри, вовни тварин, лупи, цвілі, бактерій, пилу, пуху. Після 5 років використання 10% ваги матраца складають пилові кліщі. Це саме те, що ви вдихаєте під час сну.

Подушки й матраци. Рішення
Купуйте спеціальні чохли для матраца і подушок, які непроникні для кліщів. Періть чохли щотижня в гарячій воді при температурі 80-90 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оптимальне прибирання в домі: корисні поради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

15:00, 18.05.2015
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 3889

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 1
Лариса 18.05.2015 - 17:37
Меня убивает, когда в ванной протекла труба и после вызова сантехники едут так долго вроде их вызвали с другого конца света
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: