Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини / Дім і декор / 10 несподіваних способів застосування кока-коли

10 несподіваних способів застосування кока-коли

Кока-кола - один з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Напій продається більш ніж у 200 країнах світу, проте у кожній країні його склад може відрізнятися. Щодо впливу кока-коли на організм погляди розділяються, але чи пити цей напій, чи використовувати у побуті - вирішувати вам.

koka-kola.jpg (23.18 Kb)
1. Кока-колою добре чистити іржаві і окислені поверхні - від пожовклих ванн до потьмянілих прикрас. Просто опустити в склянку з рідиною каблучки і ланцюжки, а потім пройтися м'якою ганчіркою.

2. Кухонна начиння просто засяє, якщо використовувати колу, що містить кислоту: можна видалити накип на чайнику, впоратися з пригорілими залишками на дні. Потрібно просто залити в ємність колу і нагріти для прискорення процесу.

3. Розчиняється і вапняний наліт - крани можна обернути на якийсь час просоченою газованою водою ганчіркою. В унітаз заливається пляшка - через кілька годин вапняняний наліт розм'якшується та видаляється звичайним йоржиком.

4. Добре відмивається органіка - засиджені мухами вікна і дзеркала. Але липкі сліди після треба відмити чистою водою. "Професійні" склоочисники є зручнішими, але вони досить дорогі. А ще можна прокип'ятити в колі засмальцьований кухонний рушник, адже це приємніше ніж використовувати хлоровані відбілювачі.

5. В саду кола привертає шкідників: якщо її налити в широкі миски, туди сповзуть слимаки. Якщо бризкати (з водою в пропорції 1: 1) помідори і кімнатні квіти (наприклад, фуксію), зникне мушка. Допомагає кола і від колорадського жука, і від мурашок. Головне - бризкати, на відміну від отрут, можна навіть при дозріванні плодів або зеленого салату.

6. Садівники запевняють, що сильно розбавлену колу можна застосовувати як добриво і навіть прискорити дозрівання компосту, якщо полити нею купу трави і садових залишків. Це приверне дощових черв'яків і прискорить процес перепревания органіки.

7. Спочатку, кажуть, кока вигадувалася як лікувальна мікстура. І хоча більше ніж за століття існування напою він неабияк "хімізувався", блогери запевняють, що він як і раніше допомагає від розладу шлунка.

8. Не маючи нічого кращого під рукою, колу можна використовувати, щоб припинити свербіж від укусу комара або бджоли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: http://myledi.net/bodycare/12819limonnii-piling-vid-roztyazhok.html

9. Кола розм'якшує засохлу жувальну гумку, її можна використовувати, якщо жуйка ненавмисно потрапила у волосся, щоб не вирізати злиплий жмут ножицями.

10. Якщо закінчився ополіскувач, немає лимона і оцту, можна після миття додати блиск волоссю за допомогою коли. Наостанок як слід прополоскати чистою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18:00, 24.07.2015
Автор: Yulia
Переглядів: 2560

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: