Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Дім і декор, Хобі / Як скоротити витрати на життя: 10 способів

Як скоротити витрати на життя: 10 способів

Хочеш підзбирати трохи грошей, але твій скромний дохід не дозволяє? Швидше за все, справа не в зарплаті, а в умінні економити. МіЛеді знає 10 безболісних способів скоротити витрати на життя.

695186291.jpg (18.28 Kb)

1. Плануй.
Склади список страв, які ти збираєшся приготувати на цьому тижні, напиши, що тобі для цього потрібно. А тепер вирушай у магазин і купуй товари зі свого списку. Так ти зможеш уберегти себе від непотрібних витрат.

2. Покупай оптом.
Звичайно, купувати варто тільки те, що тобі дійсно необхідно, але, погодься, пральний порошок потрібен завжди, тому замість однієї пачки можна купити три. Це значно заощадить гроші, а у тебе буде стратегічний запас.

3. Бери обід з собою.
Харчуючись в їдальні, ти збільшуєш свої щотижневі витрати на 20%. А це значна сума. Постарайся приготувати їжу вдома і взяти обід з собою.

4. Переключись на вигідний тариф.
Ти не міняла тариф на мобільному вже три роки? За цей час багато чого змінилося, і, можливо, вже пора міняти не тільки тариф, але і оператора. Порахуй, скільки грошей ти витрачаєш на мобільний зв'язок і дізнайся у друзів, скільки витрачають вони. Можливо, підключивши інший тарифний план, ти зможеш значно скоротити свої витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:10 способів відпочити за один день

5. Шукай знижки.
Плануючи похід у кінотеатр, подивися, в який час ціни на квитки найдешевші. До речі, іноді на кінопоказ можна потрапити і зовсім безкоштовно. У кафе та ресторанах теж бувають знижки залежно від часу доби, тому намагайся стежити за вигідними пропозиціями.

6. Насолоджуйся природою.
Вирушаючи на прогулянку, віддай перевагу природі: покатайся на велосипеді, прогуляйся в парку, замість того, щоб йти в торговий центр, де спокуса витратити гроші дуже велика.

7. Пересувайся на громадському транспорті.
Якщо у тебе немає власної машини, не потрібно їздити на таксі, віддай перевагу автобусам і метро.

8. Перейди на економічні засоби.
Недорогий - не означає неякісний. Спробуй заощадити на різних дрібницях для дому, наприклад, на засобі для миття посуду.

9. Роби подарунки своїми руками.
Листівки та подарунки хенд-мейд - це красиво і ексклюзивно, а найголовніше - в них є частинка тебе. Почни з листівок і переходь до більшого. Можливо, це навіть стане твоїм новим хобі.

10. Роби манікюр в домашніх умовах.
Якщо у тебе є знайомий майстер, який робить відмінний манікюр у себе вдома, стань його постійним клієнтом. Ціни на послуги незалежного майстра завжди дешевше цін, встановлених в салоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

21:30, 09.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 2667

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: