Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / Психологія / 12 секретів спілкування

12 секретів спілкування

Сісти ближче, заглянути в очі, кілька разів вимовити ім'я співрозмовника ... Які ще прийоми допоможуть нам бути почутими та правильно зрозумілі?

mistectvo-splkuvannya-z-lyudmi-pravila-sekreti_1.jpeg (20.64 Kb)
1. Починаючи розмову, дайте відповідь про себе на питання - якого кольору очі у вашого співрозмовника? Це простий спосіб встановити візуальний контакт - не перестарайтеся, свердлячи співрозмовника поглядом, і подолайте збентеження, якщо ви зазвичай уникаєте погляду в очі. Ваш візаві відчує до вас довіру, і ви справите враження впевненої в собі людини.

2. Ми завжди краще запам'ятовуємо перші й останні кілька хвилин зустрічі, «середина» залишається в пам'яті розпливчастою плямою. Тому, якщо ви збираєтеся на співбесіду з приводу роботи, постарайтеся бути першим або останнім за день кандидатом.

3. За положенням ніг часто можна здогадатися про наміри співрозмовника. Наприклад, ви підходите до двох, які жваво ведуть бесіду і помічаєте, що вони повертаються до вас тілом, але їх ступні при цьому залишаються на місці: вірний знак, що вони воліли б, щоб ви залишили їх у спокої. Або - розмовляючи з вами, людина повертає ступні у бік - значить, волів би уникнути розмови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як подолати сором'язливість: 6 кроків

4. Коли ми спілкуємося в групі і лунає несподіваний сміх, кожен з нас інстинктивно кидає погляд на того, до кого відчуває найбільше симпатії. Відмінний спосіб з'ясувати, хто кому симпатизує.

5. Пам'ятайте про силу мовчання - саме її використовують психотерапевти, щоб розговорити пацієнта. Якщо на ваше запитання дають незадовільну відповідь, витримайте паузу і подивіться співрозмовнику в очі. Як правило, в такій ситуації ми відчуваємо необхідність пояснити попередній відповідь і розповісти більше.

6. Якщо ви знаєте, що хтось збирається «наїхати» на вас при зустрічі, безцеремонно сядьте поруч з цією людиною. Близькість до вас зменшить його агресію і розмова пройде м'якше.

7. Коли ми просимо інших про невелику позику, ми тим самим зміцнюємо в них почуття, що ми їм подобаємося.

552555_2012102408.jpg (33.07 Kb)

8. Якщо ви запам'ятаєте ім'я людини, з яким щойно познайомилися, і кілька разів вимовите його під час розмови, вас запам'ятають як ну дуже милого і чарівного співрозмовника.

9. Повторюючи рухи співрозмовника, ми тим самим зміцнюємо його довіру до нас. Єдине - важливо не перестаратися з "мовою тіла".

10. Рухаючись через натовп, дивіться на проходи між людьми, а не на самих людей. Як правило, вони розступаються, щоб ви пройшли, - це інстинктивна реакція.

11. Заняття, які супроводжуються викидом адреналіну, - американські гірки, перегляд фільму жахів, спроба пограбування - неймовірно швидко зближують нас з іншими людьми. Збудження, викликане адреналіном, змушує їх думати, що наше спілкування їм приємно. Хотілося б, звичайно, щоб так було завжди, а не тільки через викид адреналіну.

12. Тепле рукостискання викликає у співрозмовника набагато більше приємних почуттів до вас, ніж холодне. Який з цього висновок? Купуйте рукавички!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18:30, 25.09.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1325

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: