Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Сім’я і відносини / Школа кохання / 9 фактів, які ти могла не знати про свої соски

9 фактів, які ти могла не знати про свої соски

Здавалося б, тема давно розкрита тисячами художніх полотен і мільйонами знімків оголених красунь у чоловічих журналах. Сором'язливі стандарти краси, виявляється, відокремлюють нас від правди і змушують набратися комплексів на рівному місці. Ось кілька фактів про соски грудей - від цікавих до цілком корисних.

121afdffs.jpg (10.02 Kb)
1.У тебе один з чотирьох різних типів сосків. Вони нормальні, плоскі, витягнуті або втягнуті. Це не добре і не погано - вони просто різні.

2. У деяких людей є додатковий сосок. Це явище зустрічається набагато частіше, ніж прийнято думати. Якщо ти з таких щасливиць, знай: ти не одна.

3. Соски можуть бути не найбільш ерогенною зоною грудей. Лікарі кажуть, що у деяких їх пацієнток ці точки настільки чутливі, що дотику до них досить болючі. Так що це питання індивідуальних особливостей.

4. З іншого боку, соски найчастіше відповідають за твій оргазм. Чому їх стимуляція викликає приємні відчуття? Тому що, коли це відбувається, виділяється гормон окситоцин, який викликає скорочення м'язів матки, що веде до оргазму. Так що не варто їх недооцінювати.

5. Так, майже у всіх є волоски навколо сосків. У когось - тільки навколо ареоли, у когось - по всіх грудях. Оскільки це природне явище не збігається зі стандартами краси, жінки часто намагаються їх депілювати, що може привести до хворобливих хімічних опіків, тому що це надчутлива зона. Краще використовувати косметичний пінцет.

Уточнимо, що, якщо на грудях раптово виростає велика кількість грубого волосся, яких не було раніше, це може бути ознакою гормонального дисбалансу. У цьому випадку треба піти до лікаря і настояти на перевірці гормонального фону.

6. Якщо соски раптом змінилися і шкіра загрубіла, біжи до мамолога. Іноді так проявляється рідкісний різновид раку молочної залози. Але, який би рідкісної вона не була, краще перестрахуватися.

7. Правий і лівий сосок можуть бути не однаковими. У тілі кожної людини зустрічається якась асиметрія. Ми ж не дивуємося, що серце - зліва, печінка - праворуч, а півкулі головного мозку відповідають за різні функції - от і зовні права і ліва половинки не ідентичні на 100%. Турбуватися варто лише в тому випадку, якщо одна грудь швидко стає більшою за іншу або сосок змінюється раптово. Якщо ж відмінності виявлялися з самого початку, нічого страшного.

8. Маленькі горбки на ареолі - це нормально. Це не прищі, це ареолярні залози. Їх функції досі досліджуються. Припускають, що вони не дають соску пересихати, а під час годування виділяють бактерицидну речовину.

9. Соски можуть змінювати колір. Наприклад, темніти в результаті вагітності або прийому контрацептивів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:00, 17.08.2015
Автор: yulia2
Переглядів: 2665

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: