Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Спорт і фітнес, Здоров’я / Як позбутися сутулості

Як позбутися сутулості

Щоб спина завжди була здоровою і рівною, потрібно постійно рухатися і займатися спортом. Сучасний ритм життя не дозволяє приділяти собі багато часу. І з'являються проблеми, пов'язані з хребтом, виникає сутулість. Щоб запобігти хворобі спини, потрібно всього 10-15 хвилин приділяти спеціальному комплексу вправ.

545454545.jpg (15.69 Kb)
1. Встаньте спиною до стіни, притисніть спину до неї, потім відступіть від неї на крок вперед. Зігніть руки за головою і зіпріться ними і верхньою частиною спини об стіну. Повільно вдихніть і одночасно потягніться вперед, намагаючись максимально прогнутися в спині. На видиху поверніться в попереднє положення. Вправа виконується 5-10 разів у повільному темпі. Її користь у тому, що вона добре розтягує м'язовий корсет спини.

2. Встаньте до стіни обличчям, відступіть від неї на крок. Потім обіпріться на неї руками і на вдиху вигніться в грудній клітці, прагнучи торкнутися нею стіни. На вдиху поверніться в початковий стан. Вправа добре витягує спину. Робити її потрібно 7-10 разів повільно і акуратно.

3. Встаньте на коліна, потім сядьте на п'яти, руки підніміть над головою. Необхідно зробити глибокий вдих і піднятися з п'ят, одночасно розводячи руки в сторони і прогинаючись у грудній клітці. Долоні повинні бути спрямовані вгору. При виконанні вправи намагайтеся максимально вигнутися вперед. При видиху поверніться у вихідне положення. Підйоми повторюються 10-15 разів у повільному темпі.

4. Опустіться "на карачки". На вдиху підніміть одночасно праву ногу і ліву руку, на видиху поверніться в попереднє положення. Потім руку і ногу слід поміняти. Вправу потрібно зробити 8-10 разів.

5. Для виконання цієї вправи необхідно взяти стілець, встати від нього на відстані півкроку. Потім обіпріться на спинку руками і на вдиху прогніться в спині, відхиляючись головою назад. На видиху поверніться в попереднє положення. Вправа виконується 10-15 разів у спокійному темпі. Потім, коли м'язи спини зміцніють (за умови регулярних занять), швидкість можна збільшити.

6. Лягайте на живіт і підніміть руки вгору, зчепивши пальці. Потім прогніться в спині і повільно повертайте тулуб вліво і вправо. Зробіть по 10 поворотів в кожну сторону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб ноги були стрункими потрібно просто гуляти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

06:20, 17.03.2015
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 1845

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: