Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Дієта / 7 хитрощів, які допоможуть тобі схуднути

7 хитрощів, які допоможуть тобі схуднути

Ми часто вважаємо, що для того, щоб не переїдати і скидати зайві кіло, потрібна сила волі. Це не зовсім правильно. Замість прямого насильства над собою ефективніше використовувати психологічні прийомчики, які зроблять цей процес більш природним.

content-mal.jpg (16.81 Kb)
Прийом 1: маленький посуд.
Є така особливість у людей: не дуже добре залишати їжу недоїденою на тарілці, принаймні, багато. А коли тарілка порожніє, це сигнал про те, що прийом їжі закінчено. І навіть якщо в цей момент тобі хочеться ще (хоча ти пам'ятаєш про 20 хвилин і про "вставати з відчуттям легкого голоду"!), потрібне певне зусилля, щоб наповнити тарілку вдруге: це вже як би друга порція. Тому заміни тарілки, якими зазвичай користуєшся, на менші.

Прийом 2: маленькі шматочки.
Задоволення, отримане від половини шоколадки, і задоволення, отримане від одного-двох "квадратиків", приблизно однакове. А отримані калорії ... сама розумієш. Якщо купити і відкрити велику упаковку, більший об'єм продукту "піде" швидше. Висновок: купуй менші упаковки, діли їжу на маленькі порції.

Прийом 3: їмо те, що бачимо.
Коли смачні речі знаходяться в полі зору, вони теж ідуть з більшою швидкістю. Не тримай перекушування під рукою, поруч з комп'ютером, в ближньому ящику, прямо на обідньому столі. Зроби так, щоб за ними потрібно було встати, пройтися, відкрити замок ...

Прийом 4: їмо те, що зручно з'їсти.
Цей прийом продовжує принцип попереднього. Коли тобі імпульсивно захотілося "що-небудь з'їсти", ти швидше за все з'їси те, що не потребує будь-яке приготування, правда? Ти не станеш з таким бажанням щось варити. Чим зручніше "закинути в топку", тим швидше ти це зробиш. Тому постарайся, щоб у тебе було якомога менше таких "швидких" для вживання продуктів: нарізок, печива і тому подібного.

Прийом 5: обман об'єму.
Коли їжа займає більший об'єм, мозок швидше нею задовольняється (так-так, він бере участь у процесі чи не найактивніше за шлунок!). Тому з цієї точки зору дуже правильна їжа - суп. Його здається багато, а більшу частину об'єму становить рідина.

Прийом 6: докази наявності.
У ході психологічних дослідів встановлено, що ті, хто їсть непомітно, з'їдає більше ("цього як би не було"). Роби прийом їжі максимально явним. Ретельно сервіруй. Готуй якомога більше приладів. Прибирай не відразу. Все це посилає сигнали: ти вже пообідала, досить! Чого не відбувається, коли ти з'їдаєш бутербродик "під столом".

Прийом 7: насолоджуватися їжею.
Бути гурманом і естетом насправді не шкідливо для здоров'я і фігури, а корисно. Смакуючи кожен шматочок, ти задовольняєшся набагато швидше, ніж поїдаючи їжу швидко, жадібно і не жуючи. Грай сама з собою в дегустатора! Насолоджуйся виглядом страви, її ароматом, повільно спробуй зовсім трошки ... Психологічний компонент трапези ("поїсти для задоволення") дуже важливий. І він часто стає причиною переїдання: ми їмо не стільки тому що голодні, скільки тому що "треба себе порадувати". Але ж можна його реалізувати набагато меншою кількістю з'їденого!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений напій, який без дієт допоможе схуднути

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

07:10, 09.05.2015
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 3284

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: