Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Корисні поради / 10 інгредієнтів найкориснішого салату

10 інгредієнтів найкориснішого салату

Здорові та легкі продукти, які відмінно поєднуються один з одним в різних комбінаціях і стануть живильним доповненням будь-якого салату.

morkva.jpg (28.36 Kb)
ЛОСОСЬ

Самий чарівний живильний елемент, що міститься в цій рибі - Омега-3 жирні кислоти, необхідні для здоров'я головного мозку, очей, судин і шкіри. Апетитний інгредієнт буде корисний і тим, хто схильний до нервових зривів і легко впадає в депресивний стан. Риба підвищить витривалість організму, поліпшить увагу і пам'ять. Ще одна перевага: лосось відмінно "дружить" з овочами в салаті, допомагаючи організму краще устоювати інші вітаміни.

МИГДАЛЬ

Відомо, що горіхи знижують ризик розвитку хронічних захворювань, включаючи діабет 2 типу, допомагають скинути вагу в області живота і навіть продовжують життя. Чому важливо класти мигдаль саме в салат? Цінні ядра насичені корисними жирами, які допомагають жиророзчинних вітамінів А, D, Е і К ефективніше всмоктуватися. Ви відчуєте себе набагато краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжа і напої, що сприяють набору ваги і їх альтернативи

ОЛИВКИ

Оливки - відмінне джерело мононенасичених жирних кислот (Омега-9), які допомагають знизити кров'яний тиск і зменшити ризик серцевих захворювань. Крім того, вони багаті вітаміном Е, який, як відомо, є одним з головних компонентів в боротьбі проти перших ознак старіння.

АВОКАДО

Не проходьте мимо! Ігнорувати авокадо в салатниці неприпустимо. У ньому містяться вітаміни С, Е, К і В6 - який ще плід може похвалитися такою великою кількістю антивікових елементів одночасно? А ще авокадо - джерело корисних жирів, які допомагають засвоювати інші поживні речовини в салаті.

Томати черрі

Томати черрі - "антиоксидантна бомба" стрімкої дії. А саме: лікопін в їх складі не тільки бореться зі зморшками, але і допомагає знизити ризик виникнення серцевих захворювань та інсульту. До слова, помідори після теплової обробки містять більше лікопіну, але і в сирому варіанті його предостатньо. Останні дослідження показують: люди, які найчастіше кладуть черрі в салат, мають більш низькі шанси розвитку раку легенів і молочних залоз.

БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ

Чи знаєте ви, що в солодкому хрусткому перчику вітаміну С більше, ніж в апельсинах? Його благотворний вплив на імунітет вам добре відомо. Зверніть увагу на колір перчинок. За даними Національного інституту охорони здоров'я США, півчашки нарізаного зеленого перцю містить добову норму вітаміну С, а півчашки червоного - перевищують її майже вдвічі! Перець також багатий і вітаміном А, який допомагає зберегти здорову шкіру, зуби і кістки.

МОРКВА

Ще один чемпіон з антиоксидантам - морква. Сміливо потріть її в салат, якщо хочете поборотися за молодість шкіри. Крім цього, всього півчашки нарізаної морквини забезпечать необхідний денний заряд вітаміну А для відмінного зору.

ЗЕЛЕНИЙ ГОРОШОК

Багато хто помилково вважає, що їм слід випити літр апельсинового соку, щоб забезпечити організм потрібною кількістю вітаміну С. Але якщо ви будете отримувати його з овочів - вигідно понизите споживання цукру. Якщо ви не фанат болгарського перцю, в салаті його легко може замінити солодкий горошок: 85 грам забезпечать добру половину добової дози.

Брокколі

Один той факт, що це самий низькокалорійний продукт з усієї рослинної їжі, забезпечує капусті місце в салаті напередодні пляжного сезону. При цьому брокколі залишається одним з тих рідкісних продуктів, який насичує організм великою кількістю амінокислот, що благотворно впливають на стан шкіри, нігтів і волосся. А ще вона ефективно позбавляє організм від зайвої рідини, попереджаючи набряки.

БУРЯК

Буряк має свого роду культовим статус в індустрії здорового харчування. Одне цікаве дослідження показало, що регулярні бурякові салатики можуть у рази збільшити продуктивність роботи. Буде не зайвим включити коренеплід в ланч-бокс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

21:40, 05.07.2015
Автор: maruna
Переглядів: 1787

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: