Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 5 проблем зі здоров'ям, які провокує зневоднення

5 проблем зі здоров'ям, які провокує зневоднення

Зневоднення провокує чимало серйозних проблем.

2343gbhghb.jpg (183.1 Kb)
Головні болі
У більшості людей зневоднення викликає головний біль і запаморочення. Це пов'язано з тим, що мозкові тканини втрачають воду швидко і першими реагують на нестачу рідини. Через нестачу води перетискаються больові рецептори, крім того, зменшується кровотік, мозок не отримує достатньо кисню і гірше виконує свої функції.

Запор
Однією з головних причин запору є саме зневоднення, тому, якщо у вас виникла така неприємність, перш за все згадайте, чи достатньо рідини ви сьогодні споживали. Вода - це те, що дозволяє травній системі працювати без перебоїв. Коли кишечник відчуває нестачу рідини, він поглинає її з їжі, внаслідок чого стілець стає твердим, що і призводить до запорів.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що в твоєму домі викликає алергію?

Втома
Щоб кровоносна система в нормальному режимі поставляла кров до всіх органів, потрібна рідина. Під час зневоднення організм дає команду забезпечувати рідиною тільки найбільш важливі органи - такі, як мозок і серце. У такому аварійному режимі функціонування інші органи недоотримують вологу і працюють набагато повільніше, як результат - відчуття втоми.

Проблеми з зубами
Слина містить масу ферментів, які підтримують здоров'я зубів, видаляють хвороботворні бактерії. При недостатньому споживанні рідини слиновиділення зменшується, отже, бактерії накопичуються в ротовій порожнині. Зрештою, це призводить до неприємного запаху з рота, карієсу і інших проблем із зубами.

Збільшення тяги до солодкого
Ось такий парадокс: чим менше ви п'єте, тим більше вас тягне до солодощів. Адже вода необхідна ще і для того, щоб в крові підтримувався необхідний рівень глікогену, саме він дає нам енергію для повсякденних справ. Коли води в організмі недостатньо, падає рівень глікогену, ми відчуваємо гостру потребу підбадьоритися і набратися сил, а солодке - найдоступніший і швидкий спосіб це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 17.04.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1539

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: