Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Спорт і фітнес, Фітнес / 6 фактів на користь планки

6 фактів на користь планки

Ось чому варто робити цю вправу як можна частіше.

988ognrngshl.jpg (905.44 Kb)
1. Зміцняться м'язи черевного пресу
Планка - ідеальна вправа для м'язів черевного преса саме тому, що вона задіє всі основні групи м'язів: поперечні, прямі і косі м'язи живота, а крім цього ще й сідниці. Незабаром в певних областях ви однозначно помітите результат.

2. Зменшиться ризик травмування спини і хребта
Планка - це вправа, яка дозволяє наростити м'язи і при цьому не перевантажити свій хребет і стегна. Крім того, планка знижує болі в спині, зміцнює її м'язи і забезпечує хорошу підтримку для хребта, особливо в районі верхньої частини спини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин для пробіжки
 
3. Ваш метаболізм підвищиться
Планка - це відмінний спосіб кинути виклик всьому вашому тілу. Щоденні вправи спалюють більше калорій, ніж, наприклад, традиційні кранчі і присідання. Планка гарантовано спалює велику кількість енергії, навіть якщо ви ведете сидячий спосіб життя.
 
4. Ваша постава значно покращиться
Планка сприяє випрямлянню спини. Завдяки зміцненню м'язів черевного пресу ви можете зберегти гарну поставу. Тому що м'язи живота дуже впливають на стан шиї, плечей, грудей і спини.
 
5. Покращиться відчуття рівноваги
Як довго ви можете, не падаючи, стояти прямо на одній нозі? Якщо всього пару секунд, то це говорить про те, що у вас слабкі м'язи черевного преса. І щоденна планка - кращий спосіб "виховати" свою рівновагу.
 
6. Підвищиться гнучкість
Набуття гнучкості - одна з головних причин, через яку варто робити планку кожен день. Адже під час виконання цієї вправи розширюються і розтягуються всі ваші задні групи м'язів. Тут задіяні плечі, лопатки, ключиці, стопи, пальці, розтягуються м'язи стегон. А при виконанні планки на боці посилено працюють ще й косі м'язи.

Джерело: goodhouse.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

00:45, 29.06.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 4298

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: