Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / Психологія / 3 поради, як побороти невпевненість у собі

3 поради, як побороти невпевненість у собі

Впевненість у собі - одна з головних умов досягнення успіху, як у професії, так і в особистому житті. Але що робити, якщо цього якості у вас немає? Чи можна його виробити або воно так і буде супроводжувати вас все життя?

yak-navchitisya-ne-chervoniti.jpg (18. Kb)
Найдурніше і неконструктивніше, що можна зробити в даному випадку, - це образитися на батьків за те, що вони колись давно щось зробили не так. "Вичисливши" проблему, потрібно зробити все можливе, щоб її вирішити - тобто, побороти невпевненість у собі.
Існує кілька вправ, які дозволять вам підвищити свою самооцінку.

Відчуйте свою унікальність.
Можна скільки завгодно говорити про свою унікальність і неповторність, але все це залишиться всього лише словами, які нічого не означають. Якщо вам в цьому сенсі потрібна "швидка допомога", тобто, у вас напад невпевненості в собі і ви якось особливо сильно впали духом, візьміть аркуш паперу і - для початку - перерахуйте на ньому ті свої якості, які вважаєте кращими. Перечитавши написане, ви самі здивуєтеся тому, що ще якихось двадцять хвилин тому не були впевнені в собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:7 ознак того, що ти жертва і тобі це подобається

Хваліть, а не лайте.
Частіше хваліть і поменше лайте себе - негативна оцінка власних якостей, здібностей, дій і вчинків ні до чого доброго не приведе. Звичайно, в більшості життєвих ситуацій - особливо, якщо вони склалися не так, як би нам хотілося, потрібен аналіз дій, який дозволить зрозуміти, чому ви не отримали бажаного результату. Але такий "розбір польотів" завжди передбачає конструктив, тобто, пропозиції, спрямовані на виправлення ситуації, а гола критика не допоможе, і вашу впевненість, яка без того залишає бажати кращого, ще сильніше похитнеться.

Приймайте компліменти і подяку з гідністю.
Не применшуйте свої достоїнства, витрати і зусилля, які вам довелося докласти для того, щоб комусь допомогти. Так, якщо вам кажуть, що у вас гарна сукня, не поспішайте розповідати, що воно старе і довго валялося в шафі, поки ви його сьогодні вранці там не відкопали, а на вираз подяки перестаньте говорити: "Нема за що!" У першому випадку достатньо буде відповісти "Спасибі!", А в другому - "Будь ласка!" Так ви дасте співрозмовнику зрозуміти, що цінуєте і себе, і свою працю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 16.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1911

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: