Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я / 9 причин відмовитися від цукру назавжди

9 причин відмовитися від цукру назавжди

Перша і найочевидніша причина: цукор - головний ворог фігури. Але решта 8 не менш важливі! Чи знала ти, що через цукру ризикуєш переломами і ранніми зморшками? То-то й воно.

original-1317890729.jpg (25.22 Kb)
1. Цукор абсолютно даремний
Немає жодної причини, по якій тобі потрібно покласти в каву або чай ложку білого цукру. Це виключно звичка, від якої можна і потрібно позбутися. Заміни цукор стевією, медом, зрештою купуй тростинний (коричневий), якщо ти хочеш солоденького.

2. Цукор руйнує твої кістки і зуби
Навіть якщо ти відразу після прийому солодкої їжі почистити зуби, це не врятує ситуацію. Справа в тому, що на засвоєння рафінованого цукру в організмі людини витрачається величезна кількість кальцію. Оскільки зайвого кальцію в організмі не водиться, при надлишку цукру організм починає вилучати кальцій з кісток і зубної емалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:2 корисних теплих смузі для холодної осені

3. Цукор посилює зморшки
По-перше, молекули цукру притягують вільні радикали. Нагадаємо, це "астероїди", які переміщуються в шкірному покриві хаотично, при зіткненні пошкоджуючи здорові клітини і перетворюючи їх на такі ж "астероїди". По-друге, цукор притягається до волокон колагену, тобто роблячи їх жорсткими і нееластичними. Втрачаючи здатність розтягуватися і скорочуватися, волокна перестають підтримувати верхні шари шкіри, і зморшки тут як тут.

4. Цукор викликає авітаміноз
Навіть при повноцінному харчуванні ти ризикуєш зіткнутися з такими проявами авітамінозу, як нервова збудливість, розлади травлення, хронічна втома, зниження зору. Причина в тому, що цукру для переробки необхідна присутність вітамінів групи В: він їх поглинає. Якщо ти не береш вітаміни В додатково, май на увазі, що цукор вилучить їх з кровотоку, м'язів, печінки, нирок, нервів, шлунку, серця, шкіри та очей. Так, він жадібний і безпринципний злодій.

5. Цукор провокує імунодефіцит
При зловживанні цукром якість роботи імунної системи падає в 17 (СІМНАДЦЯТЬ) разів. Всі зусилля імунітету йдуть на усунення того впливу, який цукор має на організм. На переробку 4 чайних ложок цукру йде близько 6 годин. Весь цей час ти в 17 разів гірше захищена від вірусів і бактеріальних інфекцій. Взимку це особливо важливо пам'ятати!

6. Цукор викликає звикання
Вчені погоджуються: залежність від цукру за своєю силою вище, ніж залежність від героїну. Задумайся: якщо речовина викликає таку залежність, чи може вона бути нешкідливою хоча б відносно?

7. Цукор заважає тобі виспатися
Адже він - енергетик, швидкий вуглевод, який моментально розщеплюється і викидає сигнальний прапорець. Постійно підвищений рівень цукру в організмі призводить до того, що всі твої системи працюють на підвищених обертах. Не дивно, що ти довго засинаєш, погано спиш, а рано швидше біжиш закинутися черговою дозою, щоб хоч якось прокинутися.

8. Цукор може стати причиною апендициту
Непрямою, але все ж. В даному випадку суть в тому, що цукор знижує імунітет кишечника. Відповідно, невелике запалення, з яким при нормальній ситуації організм б легко впорався, у ласунів може призвести до більш серйозного процесу, який закінчується на операційному столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

09:00, 14.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1760

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: