Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Спорт і фітнес / 4 поради для починаючих "бігунів"

4 поради для починаючих "бігунів"

Кілька порад, які точно стануть в нагоді!

324344511.jpg (227.07 Kb)
1. Вибирай маршрут
Намагайся планувати свої пробіжки так, щоб більша частина маршруту припадала на зелені зони, сквери і парки. При пробіжці організм споживає більше повітря, тому краще не бігати вздовж шосе з активним трафіком або, навпаки, постійними пробками.

2. Відновлюйся
Щоб м'язи не хворіли, розвивалися гармонійно, обов'язково після кожної пробіжки приділяй час розтяжці і спеціальним біговим вправам. Навчитися правильному виконанню "заминки" можна на тренуваннях бігових клубів. Збільшуй навантаження і темп поступово, слідкуй за днями бігу і днями відпочинку - це запорука сталого прогресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які корисні продукти насправді не насичують організм?

3. Постав мету
Не прагни досягти відразу ж вражаючих результатів. Нехай твоєю першою метою буде пробігти кілометр. У комфортному темпі без зупинок, а не за якийсь конкретний час. Потім користуйся правилом 10%: кожні 3 дні підвищуй навантаження рівно на 10 відсотків, наприклад, скорочуючи час або збільшуючи відстань. Тільки не забувай: головне - не результат, а твоє задоволення від процесу!

4. Знайди друзів
Бігати в компанії завжди легше і приємніше, здорова конкуренція послужить тобі додатковою мотивацією. У цьому тобі допоможуть як бігові клуби, яких з кожним роком все більше, так і додатки для бігу і тренувань, де можна додавати друзів і змагатися з ними. Тільки не перетворюй тренування в поєдинки!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

08:10, 20.04.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 2227

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: