Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Психологія / 4 цікаві факти про сновидіння

4 цікаві факти про сновидіння

Сни лякають і хвилюють нас. Ми віримо, що образи з нашого несвідомого неодмінно несуть в собі важливий зміст - потрібно лише знайти його. А що каже про сновидіннях сучасна наука?

y7ui8o976y54.jpg (211.47 Kb)
Сновидіння допомагають зняти напругу
Важка робочий тиждень позаду. Саме час пропустити кухлик-другий в барі. А може, краще піти додому і гарненько відіспатися? Психологи Каліфорнійського університету в Берклі (США) виявили: під час фази швидкого сну у нас зменшується концентрація норадреналіну - гормону, пов'язаного зі стресом.
 
Ми можемо управляти своїми снами
Здатність усвідомлювати себе уві сні - не вигадка. Якщо ви хочете отримати уявлення про те, що таке усвідомлене сновидіння, подумайте про відеогру. І в тому, і в іншому випадку ви потрапляєте в альтернативну реальність. Але події в грі контролюються написаною програмою, а сни - вашою психікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йога для тих, хто веде сидячий спосіб життя
 
Сни допомагають нам знаходити вихід зі складних ситуацій
Уві сні ми часто потрапляємо в дивні місця, зустрічаємося з людьми з різних періодів нашого життя, опиняємося в неправдоподібних обставин. Дослідники досі не прийшли до єдиної думки, навіщо мозку потрібно щоночі запускати для нас це химерне кіно. Розмірковуючи над тим, що відбувається уві сні, ми можемо знайти вихід з важкої життєвої ситуації.
 
"Сов" частіше переслідують кошмари
Любителі посидіти за комп'ютером до третьої ночі, заскочені раптовим осяянням або бажанням нарешті переглянути нові серії «Ігри престолів», частіше бачать лякають і тривожні сни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

01:30, 03.06.2016
Автор: Sofia
Переглядів: 1537

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: