Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Психологія, Кулінарія, Корисні поради / 6 простих способів стати щасливішою на кухні

6 простих способів стати щасливішою на кухні

Як перетворити "місце біля плити" в джерело задоволення? Знайдіть час, щоб перевірити ці нехитрі правила на практиці!

690x460_0xd42ee42a_13133445391443695841.jpeg (16.9 Kb)


# 1. Укомплектована комора
Правильно складені "запаси" - номер один у списку стратегічного щастя. Те, що зберігається в наших кухонних шафах - дуже особисте відображення того, які ми кухарі. Всі ці сипучі і тягучі продукти, банки і консерви, соуси і варення демонструють не тільки наш рівень доходів, а й культуру харчування, обмеження в просторі і брак часу. Ви не використовуєте ці запаси кожен день, але їх наявність у будинку говорить про те, що вас неможливо вибити з гастрономічною колії.

# 2. Свіжі трави
Швидкий доступ до свіжих запашних травам забезпечує потужний приплив ендорфінів у будь-якої господині. Все-таки сушені приправи не завжди можуть їх замінити. Спробуйте посадити пару-трійку улюблених кулінарних рослин в горщик на вікні - ви будете вражені, наскільки сильно вони можуть надихати вас! Якщо вирощувати їх вдома немає можливості і бажання, після покупки свіжої петрушки-кропу-м'яти-чебрецю поставте їх у стаканчик з водою і ставтеся, як до живих квітів і міняйте воду. Якщо в приміщенні дуже жарко, прямо у воді приберіть їх в холодильник, злегка обернувши зелень харчовою плівкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Смачні та красиві ласощі

# 3. Улюблений посуд
Якщо кожного разу, коли ви дістаєте з шафи стару сковороду або каструлю - зітхаєте з незадоволенням, щасливою господинею вас, звичайно, не назвеш. Інвестуйте кошти в кілька хороших кухонних предметів, які принесуть вам заповітну радість від готування і зроблять їжу більш здоровою. Якщо ви дійсно полюбите те чи інше приладдя, то і використовувати її будете набагато частіше, а значить, інвестиція повністю себе окупить. Нехай якість превалює над кількістю.

# 4. Заточені ножі
Як то кажуть - відчуйте різницю. Професійний кухарський ніж і ніж для очищення овочів - вже щасливий початок. Перед покупкою дорогого інструменту обов'язково потримаєте його в руках і переконайтеся, що він не надто важкий для вашого зап'ястя. Якщо ви давно живете з тупими ножами, зберіть їх разом і віднесіть на заточку. Ви будете здивовані: яке приємне це заняття - рубати цибулю і шматувати гарбуз. Другий важливий момент - ріжуча поверхня. Істина проста: дерев'яні дошки краще пластикових. Головне, не забувайте їх частіше міняти, щоб на поверхні не заводилися цілі гавані бактерій.

690x624_0xd42ee42a_8679036781443695841.jpeg (56.77 Kb)

# 5. Вивчайте технологію, а не рецепт
Ми, звичайно, не маємо нічого проти рецептів (у нас їм присвячений цілий смачний розділ), але можливість випробувати свободу кулінарної імпровізації - особлива насолода. Розуміння базових методів приготування страв є набагато ціннішою навичкою, ніж здатність сліпо слідувати формулі. Наприклад, особливе чуття на соуси і заправки допоможе віртуозно вийти за рамки самого банального рецепта.

# 6. Дихайте глибше
Якщо ви знаходитесь на кухні і відчуваєте, що виходите з себе через хаос, просто візьміть паузу і глибоко подихайте. Легка медитативна техніка відмінно працює під час кулінарної плутанини. Це відмінний спосіб подумати, чому вам тут нудно і як можна цей стан подолати. Озирніться навколо і зверніть увагу на деталі, які зазвичай вислизають від уваги - текстуру і колір інгредієнтів, відтінки аромату ... Кожен етап приготування страви може приносити швидкоплинне задоволення - не дайте йому вислизнути від вас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18:30, 07.10.2015
Автор: Sofia
Переглядів: 1830

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: