Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Спорт і фітнес, Фітнес / Якими тренажерами не варто користуватися в спортзалі

Якими тренажерами не варто користуватися в спортзалі

Останнім часом вчені все частіше говорять про те, що не всі тренажери однаково корисні. Більше того, багато з них можуть призвести до травм, тому що навантажують тільки одну групу м'язів на шкоду іншим.

58187_0.jpg (25.67 Kb)
1. Лежачи жим ногами
Наші ноги, безумовно, сильні. І підняти тяжкість більше своєї ваги начебто нескладно. Проблема в іншому - навантаження на такому тренажері в основному доводиться не на ноги, а на поперек, що вже не є добре.

Чим замінити: присідання. Звичайні присідання дають помірну навантаження на ноги і разом з тим не травмують спини, яка теж отримує свою порцію навантаження.

2. Розгинання ніг сидячи
Валики в тренажері досить великі і важкі, і м'язи ніг дійсно підкачуються, але при цьому шкода, що заподіюється колінним чашках, незрівнянно більша.

Чим замінити: Кроками наверх. Підійдіть будинку до стільця або крісла і починайте вставати на нього то правою, то лівою ногою обов'язково з прямою спиною. Працюють не тільки ноги, але і сідничні м'язи і підколінні сухожилля.

3. Жим від грудей сидячи
Проблема тренажера в тому, що апріорі одна ваша рука від природи сильніша. Відповідно нею ви будете працювати краще. У підсумку слабка рука так і залишиться менше подкачаною.

Чим замінити: віджимання. У такому положенні перенести навантаження на одну руку не вийде, якщо ви не суперсильна і не вмієте віджиматися на одній руці, тримаючи другу за спиною. До того ж, при виконанні "планки" походить відмінна навантаження на прес і сідничні м'язи.

4. Підкачка стегон
При цій вправі працює дуже маленька група м'язів, разом з тим вашому хребту, а тим більше колінним чашках, які натирають суглоби, не дуже комфортно. Так що користі менше, ніж шкоди.

Чим замінити: присідання на одній нозі. Так, "пістолетик", скажемо прямо, вправа не з простих, зате воно дає рівномірне навантаження на стегна, сідниці, і м'язи ніг. Якщо вам важко вставати, допомагайте собі, взявшись за стілець або стіну.

5. Підйом на носик з вантажем
Перш ніж дати позитивний результат для ваших литкових м'язів, тренажер допомогою важкого вантажу встигне заподіяти чимало шкоди хребту. Ймовірно, горбанем ви не станете, але при регулярних заняттях болі в спині вам забезпечені.

Чим замінити: вставанням на носочки / "Велосипедик" (можна з гантелями). Для різноманітності спробуйте підніматися, змінюючи ноги, поклавши при цьому руки на пояс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вправи допоможуть схуднути

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

06:20, 21.05.2015
Автор: Makaeva Lena
Переглядів: 2997

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 1
Ксюха 23.05.2015 - 13:04
Спасибо. Очень интересно .
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: