Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Здоров’я, Дієта, Похудання / 6 продуктів, які ти обов'язково повинна їсти влітку

6 продуктів, які ти обов'язково повинна їсти влітку

Настало довгоочікуване літо - пора відпочинку з друзями і яскравих сонячних фотографій. Але не варто забувати про головне, а саме - про здоров'я і вітаміни, яких нам так не вистачало взимку і навесні. Зараз саме час надолужити згаяне і почати запасатися корисними мікроелементами про запас. Найбільш важливі сезонні продукти, які обов'язково повинні увійти в основу твого раціону на найближчі три місяці.

1070_12.jpg (33.44 Kb)
Спаржа

Цей смачний і корисний овоч поєднується з багатьма стравами і чудово виглядає в складі салатів.До речі, цей овоч можна вважати одним з найбільш дієтичних. Одне стебло спаржі містить всього 4 ккал (твій організм витратить більше енергії на її переварювання) і при цьому насичений фолієвою кислотою і калієм.

Полуниця

Складно уявити початок літа без полуниці! Ця всіма улюблена ягода є невичерпним джерелом різних вітамінів і мінералів. Наприклад, за вмістом вітаміну С полуниця не поступається апельсину. У ній також міститься фолієва кислота, необхідна людям, страждаючим недокрів'ям і проблемами із серцево-судинною системою, а також вагітним жінкам для повноцінного росту і розвитку плоду.
У полуниці також є невелика кількість вітаміну Е, так званого "вітаміну краси". Саме він відповідає за колір обличчя, стан шкіри, нігтів і волосся. Крім того, регулярне вживання полуниці знижує ризик виникнення деяких форм онкологічних захворювань. Незважаючи на всі переваги ягоди, вона є досить алергенним продуктом, тому починати її вживання потрібно з невеликих порцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: http://myledi.net/health/122654-populyarni-pomilki-pro-zdorove-harchuvannya.html4 популярні помилки про здорове харчування

Кавун

Середина літа - час кавунів. Як і будь-яка ягода, кавун має ряд корисних властивостей: він очищає організм від токсинів і шлаків, надає заспокійливу дію на нервову систему і нормалізує роботу травних органів. Крім того, кавун містить залізо, що особливо корисно тим, хто страждає анемією.
І що найприємніше, кавун прекрасний спосіб боротьби із зайвою вагою - він містить у собі велику кількість рідини, яка, як відомо, допомагає нам худнути.
Ще один цікавий факт: вся користь кавуна - в його серцевині, а шкідливі речовини накопичуються в шкірці. Тому, щоб ласощі принесли позитивний ефект, потрібно переконатися в його стиглості.

Шпинат

Шпинат відомий своїм раннім врожаєм, випереджаючим інші культури овочів, тому ти сміливо можеш починати його їсти вже в червні. У шпинаті міститься багато білків, ідентичних білку коров'ячого молока. Словом, тим, хто активно тренується і мріє про зростання м'язів, шпинат просто необхідний!
Цей зелений овоч відрізняється низькою калорійністю і містить величезну кількість вітамінів, які не руйнуються при нагріванні або замороженні. Так що ти з чистою совістю можеш покласти листя шпинату в морозилку або приготувати теплий салат - корисні властивості він не втратить.

Зелений салат

Він має особливі властивості: зокрема, здатністю виводити з організму шкідливі речовини. У листі салату міститься магній, який потрібен для нормальної роботи нервової і м'язевої систем. До речі, влітку ти можеш використовувати салат і в косметичних цілях - з нього можна робити освіжаючу і зволожуючу маску для обличчя.

Диня

Диня - справжня скарбниця різних корисних речовин. У ній міститься аскорбінова кислота, яка захищає організм від простудних захворювань і підтримує імунітет. Так що влітку їж якомога більше дині, щоб не хворіти восени!
У ній також присутні фолієва кислота та кальцій, необхідний для зміцнення нігтів, волосся і зубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

18:30, 18.06.2015
Автор: maruna
Переглядів: 2763

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: